Borsa İstanbul'da bugün sekiz hisse senedi için yeni tedbirler uygulanacak. KFEIN ve REEDR paylarında 3 Kasım 2023'e kadar brüt takas uygulanacak. VBTYZ payları aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. CASA, QNBFL, SODSN ve TETMT hisseleri emir paketi tedbiriyle işlem görecek. TARKM hisseleri ise tek fiyat işlem yöntemiyle işlem görecek.
4 Ekim 2023

Borsa İstanbul, halka arz edilen ve sert fiyat hareketleri gösteren Astor Enerji ile SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri şirketlerinin hisselerine tedbir uygulamaya başladı. 2023 yılının başından itibaren dalgalı bir seyir izleyen borsada, bazı hisselerin sürekli tavan yaptığı gözlemleniyor. Bu durum üzerine Borsa İstanbul, söz konusu hisselerde açığa satış yasağı gibi tedbirler almıştır. Tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptali ve emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması, emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması şeklinde uygulanacak ve 24 Şubat'a kadar sürecek.
27 Ocak 2023

Borsa İstanbul, Sermaye Piyasası Kurulu kararıyla PENTA.E ve CMBTN.E hisselerine işlem tedbirleri getirdi. PENTA.E hisseleri 24 Kasım - 22 Aralık tarihleri arasında kredili işlemlere konu edilemeyecek. CMBTN.E hisseleri ise aynı dönemde emir paketi tedbiri altında işlem görecek. Ayrıca, MEDTR hisselerinde Remzi Hayri Kayhan ve KOZAL.E payına dayalı KZBAG.V varantında Sahire Ayrık isimli yatırımcılara çeşitli tedbirler uygulanacak.
24 Kasım 2023

Borsa İstanbul'da işlem gören 14 şirketin hisselerine daha önce uygulanan tedbirler bugün kaldırıldı. Tedbir kaldırılan şirketler arasında Reysaş Gayrimenkul, SAN-EL Mühendislik ve Alcatel Lucent Teletaş gibi şirketler bulunuyor. Ancak, son dönemde halka arz edilen şirketlerde tedbirlerin devam ettiği belirtiliyor. Geçtiğimiz hafta Söke Un, EYG GYO, Oncosem, Astor Enerji ve SDT Uzay ve Savunma Teknolojileri'nin hisselerine tedbir getirilmişti.
30 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da DESA, FORMT ve KGYO hisseleri 19 Ocak'a kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. AGROT ve YGYO hisselerine aynı dönemde brüt takas tedbiri uygulanacak. TETMT ve VKFYO hisseleri ise emir paketi tedbiriyle işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla getirilmiştir.
20 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da EUREN ve KUYAS hisseleri 24 Ocak tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. AZTEK hisseleri ise aynı süre zarfında emir paketi tedbiri altında işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla uygulanmaktadır.
25 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da, PRZMA hisseleri 18 Ocak tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. SAFRK hisselerine ise aynı dönemde brüt takas tedbiri uygulanacak ve mevcut kredili işlem yasağı tedbiri devam edecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla alınmıştır.
19 Aralık 2023

Borsa İstanbul, 4 Ocak'ta işlem görmeye başlayan Oncosem Onkolojik Sistemler ve Beyaz Filo Kiralama şirketlerinin hisselerine 27 Nisan tarihine kadar brüt takas tedbiri uygulayacağını duyurdu. Brüt takas tedbiri, hisse senetlerinin alındığı gün satılamamasını ve alım-satım işlemlerinde nakit veya menkul kıymet bulundurma zorunluluğunu içeriyor. Ayrıca, Oncosem hisselerindeki açığa satış yasağı da devam edecek. Gimat Mağazacılık ve Koray Gayrimenkul hisselerine de açığa satış yasağı getirildi.
27 Mart 2023

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yüzde 0,40 yükselişle 8.275,14 puandan başladı. Bugün sekiz hisse yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. ATSYH hisseleri 26 Ekim’e kadar emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek. ADEL, ADGYO, EMKEL, LIDFA, NUHCM ve TETMT hisseleri, aynı dönemde açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. TARKM hisseleri ise 27/09/2023 aynı dönemde emir paketi tedbiriyle işlem görecek.
27 Eylül 2023

Borsa İstanbul, devre kesici sisteminin devreye girdiği ve açığa satış yapılabilecek hisselerde, gün sonuna kadar açığa satış işlemlerinde yukarı adım kuralının uygulanacağını duyurdu. Sermaye Piyasası Kurulu, sermaye piyasasının güven ve istikrarını bozacak eylemlere cezai yaptırımların uygulanacağını açıkladı. Yapılan değişikliklerle ilgili bilgiler Borsa İstanbul'un internet sitesinde güncellenerek paylaşıldı. Açığa satış, bir varlığın değerinde düşüş beklentisiyle sahip olunmayan varlığın satılmasıdır ve yukarı adım kuralı, hisse senetlerindeki düşüşleri azaltmak için kullanılır.
11 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da, 21 Kasım 2023 tarihinde dört farklı hisse senedi için yeni tedbirler uygulanmaya başladı. IDEAS ve KFEIN hisselerinde 20 Aralık'a kadar kredili işlem yasağı getirildi. RODGR hisseleri emir paketi tedbiri altında işlem görecek. SNPMAN hisselerine ise depo şartı tedbiri uygulanacak ve bu hissede devam eden emir paketi tedbiri de sürdürülecek.
21 Kasım 2023

Borsa İstanbul, Gübre Fabrikaları (Gübretaş) şirketinin hisselerinde meydana gelen olağandışı fiyat ve miktar hareketleri nedeniyle, şirketten talep edilen özel durum açıklamasının zamanında yapılmaması üzerine hisselerdeki işlemleri geçici olarak durdurdu. Bu durum, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan bir bildirimle duyuruldu.
24 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da AVHOL ve EGSER hisseleri 19 Ocak tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecek. QNBFB hisseleri ise aynı süre zarfında emir paketi tedbiri altında işlem görecek. Bu tedbirler, hisse senetlerinin piyasa düzeni ve yatırımcıların korunması amacıyla uygulanmaktadır.
22 Aralık 2023

Borsa İstanbul'da, SNICA ve PAPIL isimli iki hisse senedi için yeni tedbirler uygulanmaya başlandı. SNICA hisseleri 7 Şubat tarihine kadar kredili işlemlere konu edilmeyecekken, PAPIL hisseleri aynı süre zarfında emir paketi tedbiri altında işlem görecek. Ayrıca, son 16 günde borsada 1 milyondan fazla yatırımcının piyasadan çekildiği belirtiliyor.
8 Ocak 2024

Borsa İstanbul endeksi yükselişe geçtiği geçen yılın başından bu yana şirket ortakları toplamda 11 milyar liralık hisse satışı gerçekleştirdi. Aynı dönemde, şirketler de daha önce düşük fiyatlarla satın aldıkları 6 milyar liralık hisseleri yüksek fiyatlara satarak piyasaya geri sürdü. En büyük hisse satışları Doğuş Otomotiv ve Hektaş'ta gerçekleşti. Buna karşın, borsada ortaklar son bir yılda 33 milyar liralık hisse alımı yaptı, ancak bu alımların büyük bir kısmı BBVA'nın Garanti Bankası hisseleriyle ilgiliydi ve net ortak satışı 6,3 milyar lira olarak gerçekleşti.
11 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da HUBVC, VERUS ve YGYO hisseleri 5 Ocak 2024 tarihine kadar kredi işlemlerine konu edilemeyecek. AZTEK hisselerine aynı dönem içinde brüt takas tedbiri uygulanacak. ICUGS ve LINK hisseleri emir paketi tedbiri, LUKSK ve SELGD hisseleri ise tek fiyat yöntemiyle işlem görecek şekilde tedbir altına alındı.
8 Aralık 2023

Investing tarafından 23-27 Ocak haftasında Borsa İstanbul'da en çok para girişi ve çıkışı olan hisse senetleri belirlendi. En çok para girişi olan hisseler arasında Anadolu Isuzu, Selçuk Ecza Deposu, Pegasus Hava Taşımacılığı ve Türkiye Petrol Rafinerileri yer alırken, en çok para çıkışı olan hisseler ise Biotrend Çevre ve Enerji Yatırımları, Gübre Fabrikaları, Aksa Akrilik, Migros Ticaret ve Koza Anadolu Metal Madencilik olarak sıralandı.
30 Ocak 2023

Borsa İstanbul'da beş hisse senedi, yeni tedbirlerle işlem görmeye başladı. SMART ve YGYO hisseleri, 1 Kasım'a kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek. USAK ve EUYO hisseleri, emir paketi tedbiriyle işlem görecek. QNBFB hisseleri ise emir iletim kanalları kısıtlanarak işlem görecek. Bu hisselere uygulanan diğer tedbirler de devam edecek.
2 Ekim 2023

Mayıs ayının ilk haftalarında yaşanan seçim beklentileri sonrasında Borsa İstanbul'da düşüş yaşandı. Bu düşüşle birlikte, birçok şirket hisse geri alımı gerçekleştirdi. Geçen hafta 11 ve üç gün önce 18 şirket hisse geri alımı yaparken, dün itibarıyla 17 şirket daha hisselerini geri aldı. Geri alım yapan şirketler arasında Meditera Tıbbi Malzeme, Ereğli Demir ve Çelik, Hacı Ömer Sabancı Holding ve Halkbank gibi önemli isimler bulunuyor.
25 Mayıs 2023

Borsa İstanbul'da KLRHO ve LRSHO hisseleri 12 Aralık tarihine kadar açığa satış ve kredili işlemlere konu olamayacak. SNPAM hisseleri ise emir paketi tedbiri kapsamında işlem görecek. Bu tedbirler, piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması, emir iptali, emir miktar azaltımı ve emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması, ve emir toplama bilgi yayınının kısıtlanmasını içermektedir.
13 Kasım 2023
İşaretlediklerim