Bu hafta sinema salonlarında üçü yerli olmak üzere toplam 10 yeni film izleyici ile buluşacak. Oscar adayı 'Geride Kalanlar', yerli aksiyon filmi 'Emanet', gençlik filmi 'Hayatımız Roman', yabancı aksiyon filmi 'Tetikçi', Arnavut yapımı 'The Albanian Virgin', duygusal drama 'Hatır', korku filmleri 'Hayali' ve 'Rahha', animasyonlar 'Süper Kahramanlar: Sihirli Dünya' ve 'Minik Fare ve Sevimli Ayının Maceraları' bu haftanın dikkat çeken yapımları arasında yer alıyor.
7 Mart 2024

Ünlü yönetmen Çağan Irmak'ın dört yıl aradan sonra çektiği 'Sevda Mecburi İstikamet' filmi, bir baba-kız hikayesini konu alıyor ve başrollerde Selçuk Yöntem ve Selin Şekerci yer alıyor. Ayrıca bu hafta vizyona giren diğer filmler arasında komedi türündeki 'Düşeş 1-Mafya Sızıntısı', Steven Spielberg'in kendi çocukluğundan esinlenen 'Fabelmanlar', 1972 Romanya'sında geçen 'Metronom', bir cin tarafından evlat edinilen bir çocuğun hikayesini anlatan 'Evlad-ı Cin' ve animasyon filmi 'Rafadan Tayfa Galaktik Tayfa' bulunuyor.
6 Ocak 2023

Netflix, 29. Screen Actors Guild (SAG) Ödülleri'ni canlı olarak yayımlayacağını açıkladı. Bu yıl 26 Şubat'ta gerçekleşecek tören, Netflix'in YouTube kanalı üzerinden izlenebilecek. 2024 yılından itibaren ise tören, Netflix'in kendi platformunda canlı olarak yayınlanacak. Daha önce 1995'ten itibaren NBC ve TNT gibi kanallarda yayımlanan SAG Ödülleri, geçen yılki sözleşmenin yenilenmemesi üzerine Netflix'e geçiş yaptı.
12 Ocak 2023

Netflix, ünlü dizi Peaky Blinders'ın sinema filmine uyarlanacağını duyurdu. Filmin başrolünde yine Cillian Murphy yer alacak ve yönetmenliğini Tom Harper üstlenecek. Film, Shelby ailesinin İkinci Dünya Savaşı'nda yaşadıklarına odaklanacak. Çekimlerin Eylül ayında başlaması planlanıyor.
5 Haziran 2024

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında 2'si yerli olmak üzere toplam 8 yeni film vizyona giriyor. Louis Garrel'in annesinden esinlenerek yarattığı 'Masum', Pierre Core imzalı 'Belle ve Sebastian: Cesur Dostum', Barış Gördağ ve Yasin Çetin'in yönettiği 'Koku', Uğur Karakuzu'nun yönettiği yerli korku filmi 'Sırrı Cin', Brad Anderson'un yönettiği 'Lanetli Kan', Kjersti Helen Rasmussen'in 'Karabasan', Ayako Kouno'nun 'Sword Art Online the Movie: Progressive-Scherzo of Deep Night' ve Will Ashurst'un 'Neşeli Çiftlik: Tren Kalkıyor!' animasyonları izleyicilerle buluşuyor.
12 Mayıs 2023

Yönetmen Zeki Demirkubuz, Gazze konusunda sessiz kaldığı gerekçesiyle eleştirilen ve yeni filmi boykot edilmesi çağrısında bulunan Yeni Şafak yazarı İsmail Kılıçarslan'a Twitter üzerinden küfür içeren bir yanıt verdi. Kılıçarslan, Demirkubuz'un Gazze'deki duruma duyarsız kaldığını iddia ederek, onun filmlerini izlememe ve korsan yollarla izleme çağrısında bulunmuştu. Demirkubuz ise hislerini sorgulayan herkese ve boykot çağrısına sert bir dille karşılık verdi. Kılıçarslan, Demirkubuz'un bu yanıtına hukuki yollara başvuracağını belirtti.
23 Kasım 2023

Joaquin Phoenix ve Lady Gaga'nın başrollerini paylaştığı, 2019 yapımı Joker filminin devamı olan 'Joker: İkili Delilik' filminin ilk fragmanı yayınlandı. Film, dünya çapında büyük bir başarı yakalayan ilk filmin ardından merakla beklenen bir devam niteliğinde. Joaquin Phoenix, Arthur Fleck rolüyle geri dönerken, Lady Gaga ise Harley Quinn karakterini canlandıracak. Film, 4 Ekim 2024'te sinemalarda izleyiciyle buluşacak.
10 Nisan 2024

Netflix'in 'Şahmaran' dizisini sadece üç başrol oyuncusu üzerinden tanıtması, dizide Ural karakterini canlandıran Mahir Günşiray'ın tepkisine neden oldu. Günşiray, Netflix'in Instagram hesabından yapılan paylaşıma eleştirel bir yorum yaparak, dizinin sadece üç kişilikmiş gibi gösterilmesini eleştirdi. İzleyiciler arasında bu durum tartışmalara yol açtı ve bazıları Günşiray'ın tepkisini abartılı bulurken, bazıları Netflix'in yaklaşımını saygısızlık olarak değerlendirdi. Günşiray, konunun başrol oyuncularıyla ilgili olmadığını, tanıtım stratejisiyle ilgili olduğunu belirtti.
30 Ocak 2023

Netflix, 2018 yılından bu yana yayınladığı dövüş sanatları temalı komedi dram dizisi Cobra Kai'nin altıncı sezonunun dizinin final sezonu olacağını duyurdu. Dizi, Rotten Tomatoes'ta yüksek bir beğeni oranına sahip ve Karate Kid filminin devamı niteliğinde. Ralph Macchio ve William Zabka'nın başrollerini paylaştığı dizi, Karate Kid'deki karakterlerin 30 yıl sonraki hayatlarını konu alıyor. Dizinin yaratıcıları, Cobra Kai'nin sona ermesine rağmen Karate Kid evreninde geçen başka hikayeler anlatmaya devam edeceklerini belirtti.
21 Ocak 2023

Türk sinemalarında bu hafta beş yeni film izleyici ile buluşuyor. 'Açlık Oyunları: Kuşların ve Yılanların Şarkısı' filmi, serinin önceki hikayelerinden 64 yıl öncesini anlatıyor. 'Meksika Açmazı', popüler bir podcast programından uyarlanan bir komedi filmi. 'Alya' isimli bilim kurgu ve aksiyon filmi, özel güçlere sahip bir kadın kahramanın maceralarını konu alıyor. 'Birkaç Mısraymış Meğer', platonik bir aşk hikayesini işlerken, 'Cin Gelini' ise bir korku filmi olarak araştırma grubunun başına gelen olayları anlatıyor.
17 Kasım 2023

Emin Alper'in yönettiği ve başrollerinde Mehmet Günsür ile Aslı Enver'in yer aldığı 'Arayış' dizisinin ilk görselleri paylaşıldı. Dizi, metropol hayatından sıkışıp kalmış ve mutsuz bir karakter olan Nisan'ın, kaybolan arkadaşının izini sürerken gizemli bir tarikatla karşılaşmasını ve bu tarikata rağmen bir maceraya atılmasını konu alıyor. Dizinin yayın tarihi henüz kesinleşmemiş olup 'çok yakında' ekranlarda olacağı belirtiliyor.
20 Mart 2023

Ödüllü yönetmen Greta Gerwig, 'Barbie' filminin ardından Netflix'in 'Narnia Günlükleri' serisini beyazperdeye taşıyacak. Netflix, 2018'de C.S. Lewis'in ünlü eserinin yapım haklarını satın alarak seriyi yeniden çekme kararını duyurmuştu. Yaklaşık 9 ay önce Gerwig'in bu projenin başına geçebileceği iddiaları ortaya atılmış ve bu bilgi şimdi resmileşti. Gerwig, Netflix için en az iki 'Narnia Günlükleri' filmi yazıp yönetecek ve menajeri onun büyük bir stüdyo yönetmeni olmayı hedeflediğini belirtiyor.
4 Temmuz 2023

Netflix, Aralık ayında platforma eklenecek yeni içeriklerini açıkladı. Bu içerikler arasında 'La Casa de Papel' dizisinin spin-off'u 'Berlin', Birce Akalay ve Miray Daner'in başrollerini paylaştığı 'Kuş Uçuşu' dizisinin ikinci sezonu ve Zack Snyder'ın yeni bilim kurgu filmi 'Rebel Moon – Part One: A Child of Fire' bulunuyor. Ayrıca, 'The Crown' dizisinin son sezonunun ikinci kısmı, Leonard Bernstein'ın hayatını anlatan 'Maestro' filmi ve çeşitli stand-up gösterileri de Aralık ayında izleyicilerle buluşacak.
24 Kasım 2023

Türkiye'deki sinema salonlarında bu hafta yedi yeni film vizyona giriyor. Dardenne kardeşlerin göçmenlerin hayatta kalma mücadelesini anlattığı 'Tori ve Lokita', Mahsun Kırmızıgül'ün 'Prestij Meselesi', Ben Affleck'in başrolünde olduğu 'Hypnotic: Zihin Avı', Robert De Niro'nun oynadığı 'Eyvah Babam', Salvador Dali'nin hayatını anlatan 'Dali Diyarı', animasyon filmi 'Örümcek-Adam: Örümcek Evrenine Geçiş' ve korku filmi 'The Boogeyman' izleyicilerle buluşuyor.
2 Haziran 2023

Film inceleme ve sosyal ağ platformu Letterboxd, kullanıcılarının vizyona girmesini sabırsızlıkla beklediği filmlerin bir listesini yayınladı. Listede, 'Dune: Çöl Gezegeni Bölüm İki', 'Nosferatu', 'MaXXXine', 'Spider-Man: Beyond the Spider-Verse', 'Deadpool 3' gibi devam filmleri ve yeni projeler yer alıyor. Ayrıca, 'Batman Part 2', 'Joker: Folie à Deux', 'Furiosa: Bir Mad Max Destanı' ve 'Sherlock Holmes 3' gibi popüler serilerin yeni filmleri de izleyicilerin merakla beklediği yapımlar arasında gösteriliyor.
5 Aralık 2023

Mesut Süre, Fazlı Polat ve Anlatanadam'ın podcast olarak başlattığı ve 20 milyondan fazla dinlenmeye ulaşan mizah programı 'Meksika Açmazı', beyazperdeye taşınıyor. Film, 17 Kasım 2023 tarihinde izleyiciyle buluşacak. Filmde üçlü, kendi karakterlerini canlandırıyor. Filmin konusu, Meksika Açmazı ekibinin Kapadokya'ya giden ve ardı arkası kesilmeyen komik olayların içerisinde birbirleriyle olan ilişkilerini sorguladıkları birçok açmaza düşmeleri üzerine kurulu.
21 Ağustos 2023

Bu hafta Türkiye'deki sinema salonlarında beş yerli olmak üzere toplam sekiz yeni film gösterime giriyor. Ömer Faruk Yardımcı'nın yönettiği 'Hatıran Yeter', duyma ve konuşma engelli iki gencin aşkını anlatırken, 'Zaferin Rengi' Milli Mücadele döneminde Fenerbahçe'nin bir futbol maçındaki zaferini işliyor. 'Bob Marley: One Love' belgeseli, ünlü müzisyenin hayatını ve müziğini ele alıyor. Dakota Johnson'ın başrolünde olduğu 'Madame Web', macera ve bilim kurgu severleri hedef alıyor. 'Dört Kız Kardeş' ve 'C Takımı' gibi filmler de farklı türlerdeki izleyicilere hitap ediyor.
15 Şubat 2024

Serdar Akar'ın yönettiği ve sekiz kadının hikayesini anlatan 'Kadınlara Mahsus' filmi 17 Şubat'ta sinemaseverlerle buluşacak. Nergis Otluoğlu'nun senaryosunu yazdığı film, 'Kadın kadının kurdu değil, yurdudur' sloganıyla tanıtılıyor ve yeni bir başlangıç arayan sekiz kadının kamp deneyimini konu alıyor. Melisa Aslı Pamuk, Ceyda Düvenci ve diğer tanınmış oyuncuların rol aldığı filmin fragmanı da yayımlandı.
31 Ocak 2023

Tekirdağ'ın Çorlu ilçesinde 2018 yılında meydana gelen ve 25 kişinin ölümüyle sonuçlanan tren kazası davasında, altı yıl sonra karar verildi. Dava sonucunda bazı sanıklar bilinçli ve taksirle ölüme neden olmak suçlarından hapis cezalarına çarptırıldı ve dört sanık tutuklandı. Mısra Öz, oğlu Oğuz Arda Sel'i kaybettikten sonra adalet arayışını sürdürdüğünü ve bu kararın bir başlangıç olduğunu ifade etti. Öz, daha yüksek düzeydeki yetkililerin de sorumlu tutulması gerektiğini vurgulayarak, adalet mücadelesinin devam edeceğini belirtti.
25 Nisan 2024

ATV ekranlarında yayınlanan 'Bergen' filminin bazı sahneleri sansürlendi. Filmde geçen 'Adetim gecikti' cümlesi ve hamam sahnesi kesildi. Bu duruma tepki gösteren başrol oyuncusu Farah Zeynep Abdullah, Twitter hesabından ATV ve RTÜK'ü etiketleyerek sansürden dolayı izleyicilerden özür diledi.
28 Eylül 2023
İşaretlediklerim