Türk tiyatrosunun önemli isimlerinden Can Gürzap'ın vefatı, tiyatro ve sanat dünyasında büyük bir kayıp olarak nitelendiriliyor. Gürzap, sahne performansları, televizyon dizilerindeki rolleri ve öğretmenliğiyle tanınan, tiyatro kökenli bir sanatçıydı. Tiyatro sanatına olan katkıları ve insanlık duruşuyla hatırlanacak olan Gürzap, Türk tiyatro tarihi içinde özgün bir yere sahipti. Geçirdiği trafik kazası sonrası tekerlekli sandalyeye mahkum olan usta sanatçının ardından sanat dünyası yas tutuyor ve onun boşluğunun doldurulamayacağı vurgulanıyor.
3 Aralık 2023

Türk televizyon dizilerinin tanınmış yönetmeni Yalçın Yelence, 69 yaşında hayatını kaybetti. 'Bizimkiler' ve 'Perihan Abla' gibi popüler dizilere yönetmenlik yapmış olan Yelence, ocak ayı başında yoğun bakıma alınmıştı. Ankara Üniversitesi Basın Yayın Yüksek Okulu mezunu olan Yelence, kariyeri boyunca birçok unutulmaz televizyon yapımına imza attı ve belgesel dalında ödüller kazandı. Yelence'nin cenazesi, İstanbul Kartal'da kaldırılacak.
20 Ocak 2023

Ekonomim gazetesi başyazarı Osman Arolat, 80 yaşında hayatını kaybetti. Arolat, 22 Ekim Pazar gününden bu yana Koç Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. İlk ve orta öğrenimini Ankara’da tamamlayan Arolat, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi Gazetecilik Enstitüsü’nden mezun oldu ve 1962’de gazeteciliğe başladı. Uzun yıllar haber ajansçılığı, yabancı radyo muhabirliği ve televizyonculuk yaptı. Son olarak Ekonomim gazetesinin kuruluşunda yer aldı ve başyazarlığını üstlendi.
31 Ekim 2023

Gazeteci Tolga Akyıldız, 50 yaşında beyin anevrizması sonucu geçirdiği beyin kanaması nedeniyle hayatını kaybetti. Akyıldız, babası gazeteci Erhan Akyıldız gibi genç yaşta vefat etti ve yakın arkadaşı Çağlan Tekil'in üç yıl önce aynı şekilde kaybettiği hayatın acı bir tesadüfüne dönüştü. Akyıldız'ın cenazesinde, hayatı boyunca tanıştığı ve etkilediği insanların yoğun ilgisi gözlendi. Mor ve Ötesi grubundan Harun Tekin, Akyıldız'ın anısını bir sosyal medya paylaşımıyla onurlandırdı.
5 Nisan 2023

Toros Yayınları'nın sahibi, yazar, yayıncı ve mimar Raşit Gökçeli hayatını kaybetti. Yaşar Kemal ve Tilda Kemal’in manevi oğlu olan Gökçeli'nin cenazesi Zincirlikuyu Mezarlığı’ndan kaldırılacak. Gökçeli, 1944 doğumlu olup, İstanbul Teknik Üniversitesi'nde mimarlık okudu ve ODTÜ Mimarlık Fakültesi'nde çalıştı. 1982-1998 yılları arasında Toros Yayınları Yöneticiliği yaptı ve 2000 yılında emekli oldu.
29 Ağustos 2023

Çok sayıda dizi, film ve reklamın görüntü yönetmenliğini üstlenen İlker Berke, 55 yaşında hayatını kaybetti. Berke'nin ölüm sebebi açıklanmadı. Hacettepe Üniversitesi’nde iktisat okurken fotoğraf, video ve sinema sanatıyla ilgilenmeye başlayan Berke, 150’den fazla reklam filminde kamera asistanı olarak çalıştı. 'Fasülye', 'Mayıs Sıkıntısı' ve 'Gönül Yarası' gibi yapımların görüntü yönetmenliğini üstlendi.
24 Eylül 2023

MFÖ grubunun üyelerinden sanatçı Özkan Uğur, 69 yaşında lenf kanseri nedeniyle hayatını kaybetti. Daha önce üç kez kanseri yenen Uğur, son aylarda hastalığın nüksetmesi sonucu entübe edilmiş ve vefat etmiştir. Özkan Uğur için 11 Temmuz Salı günü Taksim Camisi'nde öğle namazına müteakip cenaze namazı kılınacak ve Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecektir. Ayrıca aynı gün Atatürk Kültür Merkezi'nde anma töreni düzenlenecektir.
8 Temmuz 2023

Hababam Sınıfı serisinde 'bacaksız' rolüyle tanınan oyuncu Tuncay Akça, 60 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Film-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Akça'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, onun çocuk ruhlu ve neşeli bir insan olduğunu belirtti. Akça, Üsküdar’daki Şakirin Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
17 Ağustos 2024

Televizyon programcısı ve sunucu Metin Uca, Kocaeli'nin Dilovası ilçesinde araç kullanırken rahatsızlanarak geçirdiği trafik kazasının ardından tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Uca'nın tedavisi yoğun bakımda devam ederken, menajeri Kübra Kalem Baykara tarafından acil ameliyata alındığı ve komplikasyonlar sonucu entübe edildiği duyurulmuştu. Metin Uca için Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda tören düzenlenecek ve cenazesi Ankara Kocatepe Camii'nden kaldırılarak Cebeci Asri Mezarlığı'na defnedilecek.
17 Kasım 2023

Çağdaş Gazeteciler Derneği'nin eski başkanlarından ve deneyimli gazeteci İsmet Demirdöğen, Ankara'da tedavi gördüğü hastanede 63 yaşında vefat etti. Demirdöğen, geçmişte Radyo ve Televizyon Üst Kurulu Üyeliği ve CHP TBMM Grup Basın Danışmanlığı görevlerinde bulunmuştu. Cenazesi, Oran Cemevi'nden kaldırılarak Gölbaşı Mezarlığı'na defnedilecek.
9 Mart 2023

Yeşilçam'ın ünlü oyuncusu Murat Soydan, 83 yaşında hayatını kaybetti. Soydan, 'Dünyanın En Güzel Kadını', 'Kahveci Güzeli' ve 'Sana Dönmeyeceğim' gibi filmlerle tanınıyordu. Oyuncunun ölüm haberini kızı Mehveş Soydan sosyal medyadan duyurdu. Murat Soydan, 1960'larda başladığı sinema kariyerinde 200'e yakın filmde rol aldı ve birçok ödül kazandı.
11 Haziran 2024

Türk sinemasının ve tiyatrosunun önemli isimlerinden Ayşen Gruda, vefatının dördüncü yılında anılıyor. İstanbul'da doğan ve tiyatrocu bir ailenin çocuğu olarak büyüyen Gruda, lise eğitimini yarıda bırakarak oyunculuğa adım attı. 'Domates Güzeli' lakabıyla tanınan Gruda, birçok klasik Türk filmi ve tiyatro oyununda rol aldı. Sanatçı, hiç tiyatro eğitimi almadan, ustalarını izleyerek öğrendiği oyunculukta başarılı bir kariyer sürdürdü ve birçok ödül kazandı. Pankreas kanseri nedeniyle 74 yaşında hayatını kaybeden Gruda, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.
23 Ocak 2023

Kahramanmaraş merkezli deprem sonucu Hatay'da enkaz altında kalanlar arasında yer alan oyuncu Çağrı Çıtanak'ın annesi Nevber Yurdal Çıtanak, hayatını kaybetti. Çıtanak ve oyuncu eşi Başak Gümülcinelioğlu, depremin ilk gününden itibaren sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulunmuşlardı. Depremin dokuzuncu gününde Gümülcinelioğlu, Instagram hesabından kayınvalidesinin vefatını duyurdu.
14 Şubat 2023

Türk sinema ve tiyatro dünyasının sevilen ismi Münir Özkul, vefatının beşinci yılında anılmaktadır. İstanbul'da doğan ve genç yaşlarda tiyatroya adım atan Özkul, Muhsin Ertuğrul'un yönlendirmesiyle önemli rollerde yer almış ve birçok ödül kazanmıştır. Geleneksel Türk tiyatrosunun simgesel kavuğunu İsmail Hakkı Dümbüllü'den devralan Özkul, Hababam Sınıfı serisindeki 'Kel Mahmut' karakteriyle hafızalara kazınmıştır. Ayrıca, 1998'de 'devlet sanatçısı' unvanını almış ve 2018'de hayatını kaybettikten sonra Bakırköy Mezarlığı'nda toprağa verilmiştir.
5 Ocak 2023

Yeşilçam'ın önemli seslendirme sanatçılarından Jeyan Tözüm, 94 yaşında hayatını kaybetti. Tözüm, Fatma Girik, Türkan Şoray, Filiz Akın ve Hülya Koçyiğit gibi birçok ünlü ismi seslendirdi. Sanatçının cenazesi, 30 Ekim Pazartesi günü Zincirlikuyu Camii'nde kılınacak ikindi namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Tözüm, sinema ve tiyatroda da önemli roller üstlenmiş, 2005'te 8. Uçan Süpürge Uluslararası Kadın Filmleri Festivali'nde Bilge Olgaç Başarı Ödülü'nü almıştı.
29 Ekim 2023

Hababam Sınıfı serisinde 'bacaksız' rolüyle tanınan oyuncu Tuncay Akça, 60 yaşında kalp krizi nedeniyle hayatını kaybetti. Film-San Vakfı Müdürü Kıvanç Terzioğlu, Akça'nın ölümünden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, onun çocuk ruhlu ve neşeli bir insan olduğunu belirtti. Akça, Üsküdar’daki Şakirin Cami’nde kılınacak cenaze namazının ardından toprağa verilecek.
17 Ağustos 2024

84 yaşındaki gazeteci, yazar, hukukçu ve sinema-dizi oyuncusu Ali Sirmen, bir süredir hastanede tedavi görürken hayatını kaybetti. Köşe yazarlığına 1966 yılında Akşam gazetesinde başlayan Sirmen, kariyeri boyunca Yeni Ortam ve Milliyet gazetelerinde de yazılar kaleme aldı. Son dönemlerde yazılarına Cumhuriyet gazetesinde devam ediyordu.
17 Mart 2024

395 senaryosuyla Guinness Rekorlar Kitabı’na giren usta senarist Safa Önal, 92 yaşında hayatını kaybetti. Önal, 'Vesikalı Yarim', 'Ağaçlar Ayakta Ölür', 'Ah Güzel İstanbul' gibi pek çok kült filmin senaryosunu kaleme aldı. 1973'te yönetmenliğe başlayan Önal, 40'a yakın film yönetti ve yazdığı senaryolarla Altın Koza ve Altın Portakal gibi önemli festivallerden çok sayıda ödül kazandı.
30 Temmuz 2023

Aşk-ı Memnu dizisinde 'Süleyman Efendi' karakteriyle tanınan Türk oyuncu Rana Cabbar, 78 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir hastanede yoğun bakımda tedavi gören Cabbar'ın ölüm haberi Oyuncular Sendikası tarafından duyuruldu. Sendika, Cabbar'ın ailesine ve sevenlerine başsağlığı diledi.
20 Nisan 2023

Türk sinema yazarı ve eleştirmeni Sungu Çapan, 76 yaşında hayatını kaybetti. Uzun süre Cumhuriyet gazetesinde yazılarıyla okurlarla buluşan Çapan, bir süredir hastanede tedavi görüyordu. Sinema Yazarları Derneği (SİYAD), Çapan'ın ölüm haberini sosyal medya üzerinden duyurdu. Çapan, Türk Sinematek Derneği'nin kuruluşunda da aktif rol almış ve çeşitli dergilerde sinema üzerine yazılar yazmıştı.
2 Nisan 2023
İşaretlediklerim