Türk resminin önde gelen isimlerinden Mehmet Güleryüz, Paris'te kanser tedavisi gördüğü hastanede 86 yaşında hayatını kaybetti. Loft Art, sanatçının vefatını Instagram üzerinden duyurdu ve ailesine, sevenlerine başsağlığı diledi. Güleryüz, figüratif çalışmaları ve güçlü çizgileriyle tanınıyordu. Sanatçının son sergisi, oğlu Kerimcan Güleryüz'ün sanat yönetmenliğinde geçen yıl Loft Art'ta düzenlenmişti.
3 Eylül 2024

Cumartesi günü İstanbul'da beyin kanaması geçiren gazeteci Tolga Akyıldız, Maslak Acıbadem Hastanesi'ne kaldırıldı. Pazar günü ikinci bir beyin kanaması geçiren 50 yaşındaki Akyıldız, gece saatlerinde vefat etti. Kardeşi Gökçe Akyıldız, Tolga Akyıldız'ın cenaze töreninin detaylarını paylaştı ve destek olanlara teşekkür etti. Akyıldız, gazetecilik kariyerine 1987 yılında başlamış ve çeşitli dergilerde editörlük ve yayın yönetmenliği yapmıştı.
3 Nisan 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve Hürriyet, Milliyet, Günaydın gazetelerinde yöneticilik yapmış Kemal Kınacı hayatını kaybetti. TGC Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada Kınacı'nın ailesine ve basın topluluğuna başsağlığı dilendiği belirtildi ve cenaze töreniyle ilgili bilgilerin daha sonra paylaşılacağı ifade edildi. Kınacı, 1933 Şanlıurfa doğumlu olup, mesleğe 1955 yılında başlamış ve Star gazetesinin kurucuları arasında yer almıştır.
3 Haziran 2023

Türk sinemasına yıllarca hizmet etmiş olan Türker İnanoğlu, 88 yaşında hayatını kaybetti. Bir süredir sağlık sorunlarıyla mücadele eden İnanoğlu, hastaneye kaldırıldığı gün doktorların tüm çabalarına rağmen vefat etti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İnanoğlu'nun ölümü üzerine taziye mesajı yayınladı. İnanoğlu, sinema sektörüne yönetmen yardımcısı olarak adım attığı 1957'den itibaren, yönetmen, yapımcı, senaryo yazarı ve iş insanı olarak Türk sinemasına büyük katkılarda bulunmuştu.
2 Nisan 2024

Ünlü sanatçı Haluk Bilginer, 'Kundakçı' isimli tiyatro oyununun ikinci perdesinde fenalaşarak hastaneye kaldırıldıktan sonra sağlık durumunun iyi olduğunu belirterek sahneye geri döndü. 68 yaşındaki Bilginer'in tansiyon düşüklüğü yaşadığı ve gerekli testlerin ardından taburcu edildiği bildirildi. Doktorunun onayıyla Caddebostan Kültür Merkezi'nde tekrar sahne alan Bilginer için tedbir olarak ambulans hazır bekletildi. Bilginer, gazetecilere kalbinde bir sorun olmadığını ve kardiyolojik açıdan sınıfı geçtiğini ifade etti.
15 Mart 2023

25. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri, İstanbul Mustafa Kemal Merkezi Attila İlhan Sahnesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Tiyatro Onur Ödülü Göksel Kortay'a, Sinema Onur Ödülü ise Şener Şen'e takdim edildi. Kerem Alışık, ödüllerin her yıl devam edeceğini belirtti. Gecede birçok oyuncu ve tiyatro grubu çeşitli kategorilerde ödüller aldı.
5 Haziran 2024

Türk sinema dünyasının tanınmış isimlerinden Tolga Savacı, geçirdiği kalp krizi sonucu hayatını kaybetti. Savacı'nın gençliğinden son haline kadar olan fotoğraflarıyla anıldığı haberde, vefatının detaylarına dair ek bilgilerin ilerleyen zamanlarda paylaşılacağı belirtildi.
26 Şubat 2024

Kahramanmaraş merkezli depremler sonucu birçok bina yıkıldı ve arama kurtarma çalışmalarında eksiklikler yaşandı. Tiyatro sanatçısı Orhan Aydın, eski eşi ve kızının Hatay'da enkaz altında olduğunu sosyal medya üzerinden duyurdu. Eski eşi kurtarılırken, kızı Eylem Şafak Aydın beton bloklar altında kaldığı için kurtarılamadı ve hayatını kaybetti.
11 Şubat 2023

Üsküdar'daki Dr. Siyami Ersek Göğüs Kalp ve Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli Prof. Dr. Gökçen Orhan, odasında hareketsiz halde bulundu. Yoğun bakım servisine kaldırılan Orhan'ın hayatını kaybettiği belirlendi. Olayın intihar vakası olabileceği değerlendiriliyor ve incelemeler devam ediyor.
17 Ağustos 2023

Uzun yıllar Türk medyasında görev almış gazeteci Sanlı Ergin, lösemi teşhisi konulduktan yaklaşık bir ay sonra 59 yaşında vefat etti. Mesleğe 1982 yılında Cumhuriyet gazetesinde başlayan Ergin, çeşitli gazetelerde görsel yönetmenlik ve gazetecilik yapmıştır. Hürriyet yazarı Sedat Ergin'in kardeşi olan Sanlı Ergin'in cenazesi, Çengelköy'deki Kerem Aydınlar Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Çengelköy Mezarlığı'na defnedilecektir.
23 Mayıs 2023

İstanbul'un Avcılar ilçesinde sahne aldığı mekandan çıkan şarkıcı Erkan Doğanay, gri renkli bir otomobilden açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Karnına ve göğsüne isabet eden kurşunlarla yaralanan 20 yaşındaki şarkıcı, önce özel bir hastaneye, ardından tıbbi olanakların yetersiz olması sebebiyle Başakşehir Çam Sakura Hastanesi'ne sevk edildi. Polis, saldırganları yakalamak için çalışmalarını sürdürüyor.
16 Temmuz 2023

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti üyesi ve deneyimli gazeteci Güngör Mengi 83 yaşında hayatını kaybetti. Cenazesi 18 Şubat 2023 Cumartesi günü İzmir Alsancak Hocazade Camisi'nde kılınacak namazın ardından defnedilecek. TGC tarafından yayımlanan başsağlığı mesajında Mengi'nin gazetecilik mesleğine uzun yıllar hizmet verdiği ve basın topluluğunun acısının paylaşıldığı belirtildi. Mengi'nin ölüm sebebi açıklanmadı.
16 Şubat 2023

Artı TV ve Artı Gerçek'in kurucu yayın yönetmeni olan Celal Başlangıç, bir süre tedavi gördüğü Almanya'da hayatını kaybetti. Radikal Gazetesi ve Evrensel Gazetesi'nin de kurucuları arasında yer alan Başlangıç için cenaze töreni, Köln'deki Nordfriedhof Mezarlığı'nda düzenlenecek. Tören, cuma günü gerçekleştirilecek.
6 Mayıs 2024

Kanserle mücadele eden ve 69 yaşında hayatını kaybeden MFÖ grubunun üyesi Özkan Uğur için Atatürk Kültür Merkezi'nde bir veda töreni gerçekleştirildi. Törene siyaset ve sanat dünyasından birçok kişi katıldı. Uğur'un yakın dostları ve ailesi duygusal konuşmalar yaptı. Özkan Uğur'un cenazesi, Taksim Camisi'nde kılınacak cenaze namazının ardından Karacaahmet Mezarlığı'na defnedilecek.
11 Temmuz 2023

Ünlü sanatçı Haluk Bilginer, İstanbul Kadıköy'deki Caddebostan Kültür Merkezi'nde sahnelenen 'Kundakçı' adlı tiyatro oyununun ikinci perdesinde sahnede fenalaştı. Seyirciler tarafından alkışlarla desteklenen Bilginer, ambulansla hastaneye götürüldü. Olaya tanık olanlar Twitter üzerinden Bilginer'in sahnede yere yığıldığını paylaştı. Oyun Atölyesi tarafından yapılan açıklamada, Bilginer'in tansiyonunun düştüğü ve şu an durumunun iyi olduğu belirtildi.
14 Mart 2023

2007 yılında vefat eden oyuncu Savaş Dinçel anısına düzenlenen 14'üncü Savaş Dinçel Tiyatro Ödülleri, Baba Sahne'de gerçekleştirilen törenle sahiplerine verildi. En iyi kadın oyuncu ödülünü 'Bernarda' oyunundaki performansıyla Özge Arslan, en iyi erkek oyuncu ödülünü ise 'Çemberin Anası' oyunundaki performansıyla Tolga İskit aldı. Törende ayrıca en iyi oyun yazarı ve en iyi oyun yönetmeni ödülleri de sahiplerini buldu.
2 Nisan 2023

Muğla'nın Dalaman ilçesinde yaşayan sinema ve dizi oyuncusu Merve Kayaalp, başına ateş ederek hayatına son verdi. Olay, Kayaalp'in yaşadığı dairenin balkonundan silah sesi duyan çevredekiler tarafından yetkililere bildirildi. Olay yerine gelen ekipler, Kayaalp'in hayatını kaybettiğini belirledi. Kayaalp, 'Sakarya Fırat', 'Küçük Kıyamet', 'Düşler ve Umutlar', 'Elif', 'Şeref Meselesi' ve 'Savaşçı' dizilerinde rol almıştı.
19 Eylül 2023

Diyarbakır ve Mardin'de çıkan anız yangınında 11 kişi hayatını kaybetti, 44 kişi yaralandı. Megastar Tarkan, sosyal medya hesabından yangında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı yayınladı. Tarkan, mesajında hayatını kaybedenlerin ailelerine sabır ve güç, yaralılara acil şifalar diledi. Ayrıca yangında ölen ve yaralanan hayvanlar ile zarar gören doğa için de üzüntüsünü dile getirdi.
21 Haziran 2024

Menzil Cemaati'nin lideri Abdulbaki Erol'un vefatı üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş başsağlığı mesajları yayınladı. Erdoğan, Erol için 'ülkemizin manevi rehberlerinden' ifadesini kullanırken, Erbaş ise Erol'un iyiliğin yaygınlaşması ve inançlı bir neslin yetişmesi için çaba gösterdiğini belirtti. Her iki lider de Erol için Allah'tan rahmet diledi ve ailesine, sevenlerine sabır ve başsağlığı temennisinde bulundu.
13 Temmuz 2023

Gazeteci Birsen Altuntaş, ATV'nin 'Türkiye Tek Yürek' isimli ortak yardım yayınından Oktay Kaynarca ve Kenan İmirzalıoğlu'nu çıkardığını açıkladıktan sonra TV100 tarafından işten çıkarıldığını duyurdu. Altuntaş, bu iki ünlü oyuncunun Ahbap Derneği'ne destek verdikleri için programdan çıkarıldıklarını belirtti. Kendi yaptığı haberin doğruluğunu teyit ettiği için yayınladığını ve ülkenin zor zamanlarında tek yürek olmanın önemine vurgu yaptığını ifade etti.
17 Şubat 2023
İşaretlediklerim