İSKİ, İstanbul'un Esenyurt, Başakşehir, Arnavutköy, Çatalca, Avcılar ve Büyükçekmece ilçelerinde 19 Haziran Pazartesi günü başlayıp 24 saat sürecek bir su kesintisi yapılacağını duyurdu. Kesinti, Terkos-İkitelli İsale Hattı'nın İstanbul'un içme suyu sistemine dahil edilmesi çalışmaları nedeniyle gerçekleşecek. Bu çalışma tamamlandığında İkitelli İçme Suyu Arıtma Tesisleri tam kapasiteyle çalışacak ve bölgenin yüzde 30'unun su ihtiyacını karşılayacak.
17 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), iş arayan vatandaşlara üç ay boyunca günde dört kez ücretsiz toplu ulaşım hakkı tanıyacak. İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, bu uygulamayı sosyal medya hesabından duyurdu. Bu destek, iş arayanların ulaşım masraflarını azaltarak iş bulma süreçlerini kolaylaştırmayı hedefliyor.
17 Temmuz 2024

Ankara'da sabah saatlerinde başlayan yağmur, öğle saatlerinde şiddetlenerek bazı cadde ve sokaklarda, alt geçitlerde su birikintilerine neden oldu. Ankara Büyükşehir Belediyesi ekipleri, su birikintileri nedeniyle mahsur kalan bir otomobili kurtardı ve suyun tahliyesi için çalışma yürüttü. Sıhhiye'deki Aksu Kavşağı trafiğe kapatıldı ve bazı iş yerlerini su bastı. Ankara Valiliği, herhangi bir can veya ciddi mal kaybının olmadığını açıkladı.
30 Mayıs 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Dairesi Başkanlığı, 21 Ocak – 3 Şubat tarihleri arasında 13 farklı ilçedeki kültür merkezlerinde çocuklara yönelik 'Karne Şenliği' adı altında 67 farklı etkinlik düzenliyor. Tiyatro oyunları, konserler ve çeşitli atölye çalışmaları gibi eğitici ve eğlenceli programlar ücretsiz olarak sunulacak. Etkinlikler, İstanbul'un çeşitli ilçelerindeki kültür merkezlerinde gerçekleştirilecek ve programa İBB Kültür Sanat'ın sosyal medya hesapları ve internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek.
17 Ocak 2023

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlamaları nedeniyle bazı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. 06.00'dan kutlama programı bitimine kadar Adnan Menderes Bulvarı (Vatan Caddesi) ve çevresindeki birçok yol trafiğe kapatılacak. Alternatif güzergahlar olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi ve D 100 kara yolu gibi yollar önerildi. Bu düzenlemeler, kutlamaların sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yapıldı.
28 Ağustos 2024

İstanbul Valiliği, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama provaları nedeniyle 27 Ağustos Pazar günü sabah saat 06:00'dan itibaren Vatan Caddesi ve bağlantılı yolların trafiğe kapatılacağını duyurdu. Kapatılacak yollara alternatif olarak Turgut Özal Millet Caddesi, Fevzipaşa Caddesi, Atatürk Bulvarı ve Sahil Kennedy Caddesi'nin kullanılabileceği belirtildi.
26 Ağustos 2023

İstanbul Valiliği, park, piknik yeri, plaj ve sahillerde içki içilmesini yasakladı. Kararın gerekçesi olarak 'çevrenin rahatsız edilmemesi, olumsuz görüntülerin oluşmasına mahal vermemek' gösterildi. Emniyet, jandarma ve zabıta birimlerinin etkin şekilde denetim yapması ve hükümlere uymayan kişiler ve işletmeler hakkında yasal işlem başlatması istendi. Bu karar, özellikle enflasyon ve Özel Tüketim Vergileri (ÖTV) altında ezilen yurttaşlar tarafından 'hayat tarzı'na bir müdahale olarak görüldü.
30 Ağustos 2023

Kurban Bayramı tatili nedeniyle İstanbul'da yaşayan birçok kişi tatil beldelerine ve memleketlerine gitti. Bu durum, özellikle sabah saatlerinde yüzde 70'lere çıkan trafik yoğunluğunun yüzde 2'ye düşmesine neden oldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin Trafik Yoğunluk Haritası'na göre, trafik akışı sabah saat 9-10 arasında yüzde 2'ye düştü. Normalde yoğun trafik olan bölgelerde ve toplu taşıma istasyonlarında da sakinlik gözlendi.
27 Haziran 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, mali sıkıntılar nedeniyle kapanan Beyoğlu Sineması'nı yenileyerek sinemayı 'İBB Beyoğlu Sineması' adı altında tekrar hizmete sunmaya hazırlanıyor. İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, sinemanın yenilenmiş bir fotoğrafını paylaşarak açılışın yakın olduğunu duyurdu ve ilk gösterilecek film için 'Umut' önerisinde bulundu.
9 Nisan 2023

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış ve fırtına, çeşitli bölgelerde hasara yol açtı. Eyüpsultan'da bir evin duvarı toprak kayması sonucu yıkıldı ve içeri toprak doldu. Fatih'te tarihi bir binada kısmi çökme oldu ve itfaiye ekipleri arama yaptı. Esenyurt ve Ümraniye'de su baskınları yaşandı, yollar ve dükkanlar zarar gördü.
30 Kasım 2023

İstanbul'da Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynanacak Galatasaray-Beşiktaş 2024 Turkcell Süper Kupa maçı nedeniyle yarın bazı yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, kapanacak yolların listesini açıkladı. Taraftarların stadyuma ulaşımı için belirli güzergahlar önerildi ve taksilerin de bu güzergahları kullanması bekleniyor. Bu düzenlemeler, maç günü trafik akışını yönetmek ve güvenliği sağlamak amacıyla yapıldı.
2 Ağustos 2024

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul'da bu akşamdan itibaren kuvvetli sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Gece ve perşembe sabahı yağışın daha da şiddetleneceği öngörülüyor. Ani sel, su baskını, yıldırım düşmesi, kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı uyarıda bulunuldu. İstanbul Valiliği de vatandaşları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
15 Kasım 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, iş arayan İstanbullular için 'Ulaşım Desteği Projesi'ni başlattı. Proje kapsamında, iş arama sürecinde maddi zorluk yaşayan kişilere toplu ulaşım masraflarını hafifletmek amacıyla 96 ücretsiz geçiş hakkı tanınıyor. Başvurular İBB Bölgesel İstihdam Ofisleri ve web portalı üzerinden yapılabiliyor. Son 15 günde 2 bin 704 kişi bu destekten yararlanmak için başvuruda bulundu.
7 Ekim 2024

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği’nin 65 yaş ve üstü yolculara tanınan ücretsiz taşımacılık hakkını uygulamayacaklarına ilişkin açıklamasının İstanbul’u etkilemediğini duyurdu. İBB, 65 yaş ve üstü İstanbulluların toplu ulaşımdan ücretsiz yararlanmasını etkileyecek herhangi bir değişiklik kararı almadığını belirtti. İBB, son üç yılda indirimli ve ücretsiz geçişler için toplamda 1,6 milyar lira sübvansiyon sağladığını ifade etti.
24 Ağustos 2023

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde sabah saatlerinde yağışın da etkisiyle trafikte ve toplu taşıma noktalarında yoğunluk yaşandı. T1 Kabataş-Bağcılar Tramvay Hattı'nda teknik bir arıza meydana geldi ve seferler geçici olarak Kabataş-Güngören istasyonları arasında sınırlı kaldı. Deniz ulaşımında da olumsuz hava koşulları nedeniyle aksamalar ve gecikmeler yaşandı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Cep Trafik uygulamasına göre, sabah 09:11 itibarıyla trafik yoğunluğu yüzde 81 olarak ölçüldü.
4 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Avcılar'daki İBB Sosyal Tesisleri ile Yenibosna durakları arasındaki metrobüs hattında başlatılan 'beyaz yol' beton kaplama çalışması devam ediyor. Bu çalışma nedeniyle Beşyol durağı Beylikdüzü yönünde yarın saat 18.00'den itibaren geçici olarak kapatılacak ve 30 Ağustos Cuma günü 06.00'da tekrar açılacak. Ayrıca, Florya durağı da 24 Ağustos'tan itibaren kapalı olup, yarın saat 06.00'da tekrar hizmet vermeye başlayacak. Çalışmalar nedeniyle D-100 kara yolunda trafik yoğunluğu yaşanıyor.
26 Ağustos 2024

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Malatya'da Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında Bakırcılar Çarşısı'nın temel atma törenine katıldı. Özhaseki, 8-9 şiddetindeki depremlere dayanıklı konutlar inşa edeceklerini belirtti. Yerinde dönüşüm projelerine 134 bin civarında başvuru olduğunu ifade eden Özhaseki, bu projelerin Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay gibi şehirlerde de devam edeceğini söyledi.
29 Temmuz 2023

İstanbul'da düzenlenen Uluslararası Bisiklet Yarışı ve 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı etkinlik provaları nedeniyle bazı yollar trafiğe kapatıldı. Kapatılan yollar arasında Küçüksu Caddesi, Mehmet Ali Birand Caddesi ve Atatürk Caddesi gibi önemli güzergahlar bulunuyor. Alternatif yollar ise Kandilli İskele Caddesi ve Dereboyu Caddesi gibi rotalar olarak belirlendi. Bu düzenlemeler, etkinliklerin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilmesi amacıyla yapıldı.
20 Ekim 2024

Hepsiburada'nın 2023 yaz sezonu alışveriş verilerine göre, en çok sağlık ve güzellik, giyim, teknoloji ürünleri, temel tüketim, bahçe ve dekorasyon kategorilerinden alışveriş yapıldı. Spor malzemeleri satışları yüzde 161, mayo ve bikini siparişleri yüzde 150, serinletici ürünlerin siparişleri yüzde 275 ve cilt bakımı ürünleri satışları yüzde 203 artış gösterdi. En çok alışveriş yapan şehirler İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya oldu. Yazın öne çıkan teknoloji ürünleri taşınabilir şarj cihazları ve akıllı çocuk saatleri oldu.
18 Eylül 2023

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), aşırı kurak bir dönem yaşanan İstanbul'da su sarfiyatını azaltacak ve aile bütçesine katkı sağlayacak tasarruf önerileri sundu. Kentteki barajlarda genel doluluk oranının yüzde 33 seviyelerine kadar düştüğü belirtildi. Evdeki su sarfiyatının yüzde 70'inin tuvalet ve banyoda harcandığı, damlatan muslukların tamir ettirilmesi ve musluk başlıklarına perlatör takılması gibi önerilerle su tasarrufu sağlanabileceği ifade edildi.
16 Ağustos 2023
İşaretlediklerim