EBS Danışmanlık verilerine göre, Türkiye'de 2023'ün ilk altı ayında satılan sıfır otomobil sayısı 430 bin 372 adet oldu. Bu rakam, nüfusa oranlandığında her 1000 kişiden sadece beşinin yeni otomobil satın alabildiğini gösteriyor. Avrupa Birliği ortalamasının 1000 kişi başına 10,7 araç olduğu dikkate alındığında, Türkiye Avrupa'da 32 ülke arasında 30. sırada yer alıyor. Otomotiv sektörü, döviz kurlarındaki artış ve yüksek enflasyon nedeniyle zor bir dönemden geçiyor ve bu durum vatandaşların alım gücünü olumsuz etkiliyor.
19 Temmuz 2023

Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, temmuz ayında otomobil satışlarının rekor kırabileceğini belirtti. Özpeynirci, tatil dönemine rağmen satışların artmasının üç nedenini; otomobil fiyatlarının daha da yükseleceği beklentisi, mevduat faizlerinin yükselmemesi ve otomobilin yatırım aracı olarak görülmesi olarak sıraladı. Ayrıca, kurdaki rekor artışlar ve Merkez Bankası'nın yetersiz bulunan faiz kararı nedeniyle otomobil fiyatlarında yaşanan zamlara rağmen talebin düşmediğini ve hatta arttığını ifade etti.
13 Temmuz 2023

Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç pazarında 2022 yılında yaşanan arz sorunu nedeniyle satışlar yalnızca yüzde 6,2 artış gösterdi ve toplam 783 bin 283 araç satıldı. Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD), 2023 yılında da bulunurluk sorununun devam edeceğini öngörüyor. Türkiye'deki yüksek vergi yükü ve uluslararası tedarik zincirindeki aksaklıklar nedeniyle bu sorunun diğer ülkelere göre daha fazla hissedileceği belirtiliyor. Ayrıca, tüketicilerin finansman zorlukları yaşadığı ve araç fiyatlarının yüksek vergi yükü nedeniyle artmaya devam edeceği ifade ediliyor.
5 Ocak 2023

Döviz kurundaki artışlar Türkiye'de otomobil fiyatlarının yükselmesine yol açtı. Renault, Fiat ve Seat gibi markaların modellerine yüzde 4-5 oranında zam yapılmasının ardından, yedi otomobil markasının 37 modeline daha zam geldi. Otomotiv gazetecisi Emre Özpeynirci tarafından duyurulan bu zamlar, bazı modellerde yüzde 21'e varan oranlarda gerçekleşti.
12 Haziran 2023

Türkiye'de otomobil ve hafif ticari araç pazarı, Ocak 2024'te bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 56,6 artış göstererek 79 bin 701 adet satışa ulaştı. Otomobil satışları yüzde 71,7 artışla 64 bin 41 adede, hafif ticari araç satışları ise yüzde 15,1 artarak 15 bin 660 adede yükseldi. En çok satış A, B ve C segmenti araçlarda gerçekleşti ve SUV otomobiller en popüler gövde tipi oldu. Yakıt tipine göre benzinli otomobiller önde gelirken, elektrikli otomobil satışlarında büyük bir artış gözlendi.
2 Şubat 2024

Bursa'nın Gürsu ilçesinde, camı açık unutulan bir araçtan 16 bin 200 dolar çalındı. Araç sahibi durumu fark edince polise başvurdu. Güvenlik kamerası kayıtlarını inceleyen polis ekipleri, şüpheliyi 14 bin 650 dolarla yakaladı. Çalınan paranın bir kısmı sahibine iade edildi.
31 Ekim 2023

Citroen CEO'su Vincent Cobee, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, elektrikli araçlara geçişin SUV'ların ağırlığını artıracağını ve çevreye olan etkilerinin bu araç türünün popülerliğini azaltacağını belirtti. Cobee, batarya ağırlığının ve çevre kirliliğinin SUV'ları daha tehlikeli ve çekici olmaktan çıkaracağını, bu nedenle insanların zamanla SUV kullanmayı bırakacağını öngörüyor. Ayrıca, devletlerin ağırlık vergisi getirebileceğini ve bu durumun SUV'ların terk edilmesini hızlandıracağını ifade etti.
17 Ocak 2023

Renault, Bursa'daki Oyak Renault fabrikasında 'Refactory' adlı ikinci el araç yenileme merkezini kurdu. Bu merkezde, kullanılmış otomobillerin ekspertiz, mekanik, karoser onarımı ve boya işlemleri gibi birçok işlemi yapılacak. İlk etapta Clio 4, Clio 5 ve Megane Sedan modellerine odaklanacak olan Refactory'de, önümüzdeki dönemlerde farklı modellerin de bu yenileme kapsamına alınması bekleniyor. Refactory tarafından yenilenen tüm ikinci el araçlar, Türkiye genelinde 56 noktada faaliyet gösteren yetkili bayilerinde satılacak.
26 Temmuz 2023

Fransız Renault Group, Japon otomobil üreticisi Nissan'daki mevcut yüzde 43'lük hissesini yüzde 15'e düşürmeyi planlıyor. Nissan'ın Renault'daki hisse oranı da yüzde 15. İki firma hisse seviyelerini eşitlemek için müzakereler yürütüyor. Ayrıca Renault'un yeni kurmayı planladığı elektrikli araç şirketinde Nissan'ın en fazla yüzde 15 hisse alabileceği belirtiliyor. Renault, 1999'da Nissan'a yaptığı yatırımla şirketin en büyük hissedarı olmuş ve daha sonra ittifaka Mitsubishi de katılmıştı.
23 Ocak 2023

Otomotiv sektörü temsilcileri, ikinci el araç fiyatlarının düşüşe geçtiğini belirtti. Ticaret Bakanlığı'nın aldığı tedbirler ve sıfır araç kampanyaları, ikinci el piyasasındaki aşırı yüksek fiyatları dengeye oturttu. Uzmanlar, ikinci el araç fiyatlarının özellikle eylül ayından sonra tekrar yükselebileceğini öngörüyor. Enflasyon, döviz kuru ve sıfır araç fiyatlarındaki değişiklikler, ikinci el araç fiyatlarının seyrinde belirleyici olacak.
9 Haziran 2024

Yaklaşık yedi ay süren düşüş trendinin ardından, ikinci el araç fiyatları şubat ayında yüzde 3 oranında artış gösterdi. Bu dönemde, faiz oranlarının düşük olması nedeniyle insanlar yatırım amacıyla sıfır otomobillere yönelmiş, bu da ikinci el piyasasında spekülatif hareketlere yol açmıştı. Genel seçimler sonrası faiz oranlarının artırılması ve Ticaret Bakanlığı'nın getirdiği altı ay ve 6 bin km sınırlaması ile ikinci el araç fiyatları normal seviyelere dönmeye başladı. Ancak, makroekonomik faktörlerin etkisiyle kısa vadede fiyatlarda daha fazla artış bekleniyor.
16 Mart 2024

Ticaret Bakanlığı, ikinci el otomobil satışlarında geçerli olan 'altı ay ve 6 bin kilometre' düzenlemesini 1 Ocak 2025'e kadar uzattı. Bu düzenleme, sıfır otomobil alım-satımında haksız kazanç elde edilmesini önlemek amacıyla Temmuz 2022'de yürürlüğe girmişti. Bakanlık, düzenleme kapsamında otomobil yetkili bayii ve oto galerilere yaklaşık 52 milyon lira, ilan kısıtlamasına aykırı hareket edenlereyse yaklaşık 90 milyon lira idari para cezası uygulandığını açıkladı.
27 Haziran 2024

Quick Finans ve SmartIQ işbirliğiyle yayınlanan ocak raporuna göre, ikinci el araç piyasasında 2023'ün son çeyreğinde başlayan fiyat düşüşü 2024'ün başında durdu. Bireysel satıcılar fiyatları düşürmeye devam ederken, kurumsal satıcılar fiyatlarını artırdı. Sıfır kilometre araç tedarik sorunlarının Kızıldeniz'in kapanması nedeniyle tekrar yaşanabileceği ve bu durumun ikinci el araç talebini artırabileceği belirtiliyor. Sektör yöneticileri, sıfır kilometre araç fiyatlarındaki artışın yakında ikinci el fiyatlarına da yansıyacağını öngörüyor.
15 Şubat 2024

Mevduat faizlerinin artması ve 7 Temmuz'dan sonra GSR 2 düzenlemesine uymayan sıfır araçların satılamayacak olması, ikinci el araç satışlarını yavaşlattı. Oto galericiler, ellerindeki araç sayısını azaltarak paralarını faizde bekletmeye başladı. Ersin Bakırdöğen, döviz kurlarının artması durumunda piyasanın canlanabileceğini belirtti. Yüksek faiz oranlarının sadece oto galericileri değil, birçok sektörü olumsuz etkilediği vurgulandı.
14 Haziran 2024

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, CNN TÜRK'te katıldığı bir programda, pandemi döneminde artan stokçuluk ve karaborsacılık faaliyetlerine karşı Haksız Fiyat Değerlendirme Kurulu'nun getirildiğini ve bu kapsamdaki cezaların artırılacağını belirtti. Bakan Bolat, fahiş fiyat artışlarına karşı cezaların alt sınırının 80 bin liraya, üst sınırının ise 800 bin liraya çıkarılmasını teklif ettiklerini, stokçulukla mücadelede ise cezaların alt sınırının 800 bin lira, üst sınırının 11 milyon lira olmasını önerdiklerini açıkladı. Bu tekliflerin parlamentoya sunulduğunu ve caydırıcı olması hedeflendiğini ifade etti.
17 Nisan 2024

Indicata, mayıs ayında en çok satan ikinci el otomobil markalarını açıkladı. Mayıs ayında ikinci el otomobil pazarındaki satışlar bir önceki aya göre yüzde 2 artarken, yıllık bazda yüzde 7 düşüş kaydedildi. Toplam 160 bin 811 aracın satıldığı mayısta en çok satılan ikinci el araç markası Volkswagen oldu. İkinci el otomobil fiyatlarında ise düşüş gözlemlendi.
29 Haziran 2024

Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi. Bu düzenleme ile fahiş fiyat uygulayan işletmelere verilen cezalar 100 bin liradan 1 milyon liraya, stokçuluk yapanların cezaları ise 1 milyon liradan 12 milyon liraya çıkarıldı. Ayrıca, stokçuluktan bir yılda üç defa ceza alan işletmelere altı güne kadar kapatma cezası verilecek. Satıştan kaçınan işletmelere ürün bedelinin yüzde 10'u kadar ceza uygulanacak ve aldatıcı reklamlara karşı yaptırımlar da getirildi.
23 Mayıs 2024

Anayasa Mahkemesi, Adana 4'üncü Tüketici Mahkemesi'nin başvurusu üzerine, ikinci el araç satışı sonrasında 15 gün süreyle devam eden zorunlu mali sorumluluk sigortası hükmünü iptal etti. Başvuruda, aracın satışıyla mülkiyet hakkının sona ermesine rağmen, eski sahibin sigorta sözleşmesinden kaynaklı sorumluluğunun devam ettiği ve bu durumun haksız bir tazminat yükümlülüğüne yol açabileceği belirtildi. AYM, araç satışı sonrası eski sahibin araç üzerindeki hakimiyetinin sona erdiğini ve bu nedenle eski sahibin yeni sahibin eylemlerinden sorumlu tutulmasının anayasaya aykırı olduğunu belirterek düzenlemenin iptaline karar verdi.
5 Mart 2024

Ticaret Bakanlığı, sahte yetkili servislerin tüketicileri mağdur ettiği gerekçesiyle 15 milyon lira idari para cezası uygulandığını duyurdu. Bakanlığa yapılan başvurularda özellikle kombi, beyaz eşya, klima ve cep telefonlarına ilişkin hizmet almak isteyen tüketicilerin mağdur edildiği belirtildi. Bu kapsamda yapılan denetimlerde toplamda 15 milyon lira ceza kesildiği açıklandı.
22 Mayıs 2024

Ticaret Bakanlığı, sahte yetkili servislerin tüketicileri mağdur ettiği gerekçesiyle toplamda 15 milyon lira idari para cezası uygulandığını duyurdu. Bakanlığa yapılan başvurularda özellikle kombi, beyaz eşya, klima ve cep telefonlarına ilişkin hizmet almak isteyen tüketicilerin mağdur edildiği belirtildi. Bu kapsamda yapılan denetimlerde sahte yetkili servislerin tespit edilerek cezalandırıldığı açıklandı.
22 Mayıs 2024
İşaretlediklerim