Muğla'nın Bodrum ilçesinde, Bodrum Belediyesi tarafından düzenlenen deniz dibi temizliği etkinliği kapsamında 106 kilogram atık toplandı. Toplanan atıklar, Bodrum Belediyesi 1'inci Sınıf Atık Getirme Merkezi'ne nakledildi. Etkinlik, Bodrum Belediyesi Destek Hizmetleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü'nün koordinasyonuyla Bitez, Güvercinlik, Ortakent ve Kumbahçe mahallelerinde de gerçekleştirilecek.
23 Ağustos 2023

Bolu Dağı Tüneli’nin İstanbul yönü, yol çalışması nedeniyle 50 gün boyunca trafiğe kapatılacak. Karayolları 4’üncü Bölge Müdürü Savaş Bayındır, tünelin İstanbul yönünde tüpün uzatılması için çalışma yapılacağını açıkladı. Geçen yıl da heyelan riski nedeniyle tünelin Ankara yönündeki tüp uzatılmıştı. Çalışmaların temmuz sonu veya ağustos başında başlaması planlanıyor.
23 Temmuz 2024

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ramazan ayı süresince İstanbulluların iftardan sonra Yerebatan Sarnıcı, Şerefiye Sarnıcı, Miniatürk ve Panorama 1453 Tarih müzelerini ücretsiz ziyaret edebileceklerini duyurdu. Ziyaretler için Radar İstanbul uygulaması üzerinden kayıt yapılması gerekiyor. Bu uygulama aracılığıyla İBB Kültür A.Ş.'ye bağlı tüm müzeler iftardan saat 22.00'ye kadar ücretsiz gezilebilecek.
23 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Roma seyahatiyle ilgili eleştirilerine yanıt verdi. Erdoğan, İmamoğlu'nun Roma seyahatini israf ve gazeteci-siyasetçi ilişkisi açısından eleştirmişti. İmamoğlu ise seyahatin 2027 Avrupa Oyunları'nın protokolünü imzalamak için yapıldığını belirtti ve Erdoğan'ın eleştirilerini anlamadığını ifade etti. Tartışma, medya ve siyaset dünyasında geniş yankı buldu.
21 Mayıs 2024

İstanbul’un Esenler ilçesinde altı katlı bir bina, çökme riski nedeniyle tahliye edildi. Binanın yanında devam eden inşaat çalışmalarının yapıdaki çatlakları artırdığı tahmin ediliyor. Apartman sakinleri otellere yerleştirilirken, çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı ve incelemeler devam ediyor.
4 Temmuz 2024

2024 Paris Olimpiyat Oyunları'nda triatlon sporcularının Seine Nehri'ndeki ikinci antrenmanı, nehrin kirliliği nedeniyle iptal edildi. Paris Belediye Başkanı Anne Hidalgo, nehrin temiz olduğunu kanıtlamak için canlı yayında nehre atlamıştı, ancak şiddetli yağışlar nehrin kirliliğini artırdı. Parisliler, nehrin temizlenmesine harcanan 1,5 milyar dolara rağmen sosyal sorunların göz ardı edilmesinden şikayetçi. Triatlon sporcularının 30-31 Temmuz'da nehirde yarışması planlanıyor.
29 Temmuz 2024

Aydın'ın Efeler ilçesindeki Tralleis Antik Kenti'nde kazı çalışmaları yeniden başladı. Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Kent, kazıların üniversite bünyesinde devam edeceğini ve bu çalışmaların bilim dünyasına ve ülkenin kültürel zenginliğine önemli katkılar sağlayacağını belirtti. Kazı Başkanı Prof. Dr. Murat Çekilmez, Tralleis'i bir an önce ziyaretçilere açmayı hedeflediklerini söyledi. Tralleis, tarihte ilk notalı müziğin yazıldığı yer olarak biliniyor.
8 Temmuz 2024

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün duyurusuna göre, 18 Mayıs Uluslararası Müzeler Günü'nde Türkiye'deki müze ve ören yerleri ücretsiz olarak ziyaret edilebilecek. Ayrıca Avrupa Konseyi, UNESCO ve ICOM'un himayelerinde gerçekleştirilecek Avrupa Müzeler Gecesi etkinliği kapsamında, müzeler 23.00'e kadar ziyaretçilere açık olacak.
17 Mayıs 2023

İstanbul'da iki gün önce yaşanan şiddetli yağış, Başakşehir'deki Millet Bahçesi ve Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde sel baskınına yol açtı. Nisan 2020'de açılan hastanenin Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirme (ÇSED) raporu, yağmur suyu drenajı koşullarının uygun olmamasının sel baskınına yol açabileceğini belirtmişti. Ayrıca, hastanenin yakınında planlanan bir alışveriş, otel ve lüks konut projesinin tanıtım dosyasında herhangi bir sel, su baskını veya afet riski bulunmadığı belirtilmişti. Ancak, yaşanan sel baskını bu iddiaları çürüttü.
7 Eylül 2023

Vitra, dünyanın ilk ve tek yüzde 100 geri dönüştürülmüş seramik lavabosunu İstanbul Modern'de tanıttı. Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı, çevre ve sürdürülebilirlik konularının artık sosyal sorumluluk değil, hayatta kalma meselesi olduğunu belirtti. Vitra'nın yeni lavabosu, üretim sürecinde ortaya çıkan atıklardan üretiliyor ve küresel ısınmaya etkisi yüzde 30 azaltılıyor. Ürün, Milano Tasarım Haftası'nda sergilenmiş ve Londra'daki Clerkenwell Design Week'te de tanıtılacak.
14 Mayıs 2024

Bayram tatilinde İstanbul'u sanatla keşfetmek isteyenler için İstanbul Modern, dünyaca ünlü sergileri ve etkinlikleriyle kapılarını açıyor. Müzede, 'Yüzen Adalar', Ozan Sağdıç'ın 'Fotoğrafçının Tanıklığı' ve 'Zamansız Meraklar' gibi çeşitli sergiler ziyaretçilere sunuluyor. Ayrıca, Renzo Piano'nun yeni müze binasının yapım hikâyesini anlatan bir sergi ve Boğaziçi ile Haliç'in buluştuğu noktada yer alan yansıtma havuzu ile benzersiz bir seyir deneyimi de sunulmaktadır. İstanbul Modern, bayramın birinci günü hariç diğer günler ziyarete açık olacak.
7 Nisan 2024

Ardahan Valisi Hayrettin Çiçek, tarihi Ramazan Tabyası'nı atla ziyaret etti ve tabyanın alt kısmında yer alan ay yıldız görseliyle 'önce vatan' yazısının solan yerlerini boyadı. Çiçek, tabyanın kentin tarihi ve turizmi açısından önemine dikkat çekti. Valiye incelemesinde Vali Yardımcısı Mustafa Berat Kasımoğlu, AKP İl Başkanı Ersin Yılmaz, MHP İl Başkanı Turgay Mert ve İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Dede eşlik etti.
16 Eylül 2024

Trabzon'da etkili olan yağışların ardından Sürmene ve Araklı ilçelerinde taşkın ve heyelan meydana geldi. Çavuşlu Mahallesi'nde iş yerleri ve evlerin zemin katlarında temizlik çalışmaları devam ederken, Araklı'da su basan binaların zemin katlarından su tahliye işlemleri yapılıyor. Arsin Belediyesi, zarar gören vatandaşların AFAD Başvuru Bürosu'na başvurabileceklerini duyurdu. Sürmene'de kaybolan 65 yaşındaki Ali Kemal Demir'i arama çalışmaları ise havadan, karadan ve denizden sürdürülüyor.
22 Eylül 2024

İstanbul'da bulunan Kariye Cami, Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile 2020 yılında camiye çevrildi ve şimdi ibadete açılıyor. Yapı, tarih boyunca kilise olarak kullanılmış ve II. Beyazıt döneminde camiye dönüştürülmüştü. 1948'de müze olarak ziyarete açılan Kariye, uzun süren restorasyonlar sonucu mozaik ve fresklerin korunması sağlanmıştı. Caminin içindeki freskler, ibadet için otomatik perdeleme sistemi ile kapatılacak.
6 Mayıs 2024

Romanya vatandaşları, Türkiye'ye yapacakları 90 günü aşmayan turistik seyahatlerinde vize muafiyetinden yararlanabilecek. Bu karar, 6458 sayılı Yabancılar ve Uluslararası Koruma Kanunu'nun 18'inci maddesi uyarınca alındı ve Cumhurbaşkanı tarafından onaylanarak Resmi Gazete'de yayınlandı. Ancak, umuma mahsus pasaportu olan Türk vatandaşları Romanya'ya seyahat etmek için vize almak zorunda. Hususi, hizmet ve diplomatik pasaportu olan Türk vatandaşları ise 90 güne kadar vizeden muaf olacak.
21 Mayıs 2024

İktidar, sitelerdeki yüksek aidat artışını kontrol altına almak için yeni bir düzenleme hazırlığında. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı'nın birlikte çalıştığı düzenleme, aidatlara enflasyon oranı üzerinde zam yapılmamasını öngörüyor. Ayrıca, site yönetimleri konusunda da düzenlemeler yapılması bekleniyor. Bu düzenlemeler arasında, site yönetimlerine sadece sertifika almış tesis yönetim şirketlerinin talip olabilmesi ve sektöre mesleki standart getirilmesi bulunuyor.
13 Ağustos 2023

Kahramanmaraş depremlerinin ardından hükümet, enkazı bir yıl içinde kaldırıp yeni binaları inşa etme iddiasıyla çalışmalara başladı. Deprembilimci Naci Görür ve diğer uzmanlar, artçı sarsıntılar devam ederken ve detaylı zemin etüdleri yapılmadan inşaata başlamanın riskli olduğunu ifade etti. Buna karşılık, TOKİ Başkanı Ömer Bulut, inşaata başlanacak yerlerin zemin etütlerinin daha önce yapıldığını ve şimdi daha detaylı çalışmalar yürütüldüğünü söyledi. Ayrıca, inşaatların tünel kalıp metoduyla yapılacağını ve bu sayede artçı sarsıntıların beton kalitesini etkilemeyeceğini iddia etti.
14 Mart 2023

Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Rodos'taki orman yangınları nedeniyle tatilleri yarıda kesilen turistlere bir hafta ücretsiz tatil imkanı sunacaklarını açıkladı. Bu teklif, Yunan hükümetinin Rodos yerel yönetimi ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilecek. Temmuz ayında çıkan yangınlarda yaklaşık 135 bin dönüm ormanlık alan yanmış ve 20 bin kişi adadan tahliye edilmişti.
2 Ağustos 2023

Hatay'ın Arsuz ilçesinde İspanya'dan gelen ekipler tarafından kurulan 200 hasta kapasiteli sahra hastanesinde çalışan İspanyol sağlık personeli, depremzedelerle daha iyi iletişim kurabilmek için Türkçe öğrenmeye başladı. Gönüllü çevirmenlerin de desteğiyle Türkçe pratiği yapan ekip, İspanya Uluslararası Kalkınma İşbirliği Ajansı tarafından paylaşılan bir videoda Türkçe çalışmalarını gösteriyor.
14 Şubat 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe, İstanbul'da dönüşümü acil olan ve 'durduğu yerde çökebilir' denilen 318 bina olduğunu açıkladı. Kahramanmaraş'taki depremler sonrası İBB'ye binaların güvenliği konusunda binlerce başvuru yapıldı. İBB, hızlı tarama yöntemiyle binaların depreme karşı mukavemetini ölçüyor ve önlem geliştiriyor. Ancak mevzuat, 10 katın üstündeki binaların hızlı taramasını engelliyor ve bu binalar akredite edilmiş kuruluşlarca inceleniyor. Gökçe, riskli binalar için kira yardımının artırılması gerektiğini ve İBB'nin İstanbul'da 4 bin 500 lira kira yardımı yapmayı planladığını belirtti.
17 Şubat 2023
İşaretlediklerim