İstanbul Esenyurt'ta bir kadını döverek bayıltıp kaçıran erkek ve yanında bulunan kişi gözaltına alındı. Olayı gören vatandaşları da tehdit eden şüpheli, kadını araca bindirip olay yerinden uzaklaştı. İstanbul Emniyet Müdürlüğü, sosyal medyada yayılan görüntüler üzerine çalışma başlattı ve 11 suç kaydı bulunan Ş.D. ile yanında bulunan E.I.'ı gözaltına aldı. İstanbul Valisi Davut Gül, Twitter'da yaptığı açıklamada, şüphelinin hak ettiği cezayı alacağını belirtti.
23 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü belediye başkanlığı dönemindeki bir ihaleyle ilgili 'ihaleye fesat karıştırma' suçlamasıyla yargılanıyor ve bu dava kapsamında hapis cezası ve siyasi yasak talep ediliyor. Mart 2024'teki yerel seçimlerde CHP'nin İstanbul adayının İmamoğlu olması beklenirken, Büyükçekmece 10'uncu Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşması, dosyanın Sayıştay denetçileri tarafından incelenmesi için ve seçim sonrasına, 24 Nisan 2024 tarihine ertelendi.
30 Kasım 2023

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada aldığı hapis cezasına rağmen yollarına devam edeceklerini ifade etti. Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin İmamoğlu'nun cezasının onandığına dair iddiası yalanlanmıştı. İmamoğlu, Yedikule Gazhanesi'nin açılışında yaptığı konuşmada, karşılaştıkları engel ve davaların kendilerini yıldıramayacağını ve halkın çıkarlarını gözetmeye devam edeceklerini vurguladı.
4 Haziran 2023

Avcılar İlçe Emniyet Müdürü Murat Özburun, kendisine küfür ettiğini iddia ettiği eski polis memuru Abidin Beytullah Öztürk'e iş yerinde saldırdı ve bu anlar güvenlik kamerasına yansıdı. Öztürk, Özburun'la yaşadığı sorunlar nedeniyle kasımda istifa etmişti. İstanbul Valisi Davut Gül, olayın kabul edilemez olduğunu belirterek Özburun'un görevden alındığını ve soruşturmanın devam ettiğini açıkladı.
22 Aralık 2023

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Twitter hesabından Türkiye'nin kuraklık haritasını paylaştı ve halka su tasarrufu çağrısında bulundu. Haritaya göre İstanbul'un büyük bir kısmı 'olağanüstü kurak' bölgede yer alıyor. İmamoğlu, İstanbul'un en kurak dönemlerinden birini yaşadığını ve su tüketiminin rekor düzeyde olduğunu belirtti.
26 Eylül 2023

Ekim 2022'de İstanbul'un 10 ilçesinde başlayan yabancılara oturum izni verilmeme uygulaması, Mart ayında tüm ilçelere yayıldı. İstanbul'da kaçak sığınmacı barındıran veya yasa dışı ev kiralayan kişilere para ve hapis cezaları uygulanmaya başlandı. 2023'ün başından itibaren yapılan operasyonlarda 51 kişi gözaltına alındı ve her birine 26 bin 750 lira para cezası kesildi. Ayrıca, bu suçu üç kez işleyenlere otel ve evler için ciddi yaptırımlar uygulanacak. Gözaltına alınanlardan dört kişi tutuklandı, altı kişi adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
15 Temmuz 2023

İstanbul Emniyet Müdürlüğü, tefecilere yönelik iki ayrı operasyon düzenledi ve 14 şüpheli gözaltına alındı. Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya duyurdu. Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından düzenlenen operasyonlarda ruhsatsız silah, nakit para, çek, senet ve borçlu kişilerin kayıtlarının tutulduğu defterler ele geçirildi.
4 Ekim 2023

AKP İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Bahçelievler'deki seçim irtibat bürosuna silahlı saldırı girişimi olduğunu açıkladı. İstanbul Valiliği, binanın üst katlarına dört mermi isabet ettiğini bildirdi. Saldırı, dün akşam saat 22:20 sıralarında gerçekleşti ve motosikletteki iki şahıstan birinin havaya beş el ateş ettiği belirlendi. Olay yerinde beş adet kovan bulunurken, şüphelilerin yakalanması için çalışmalar başlatıldı.
22 Nisan 2023

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu, Erzurum'da düzenlediği miting sırasında bozkurt işareti yapan kişiler tarafından taşlı saldırıya uğradı. Saldırıda çok sayıda kişi yaralandı. İmamoğlu, polisin olaya müdahale etmediğini ve bunun bir talimat sonucu olduğunu iddia etti. Ayrıca, Erzurum Valisi ve diğer yetkilileri görevlerini yerine getirmemekle suçlayarak, Erzurum'a yakışmayan bir yönetim olduğunu belirtti ve yaralılarla ilgili bilgi almadan şehri terk etmeyeceğini söyledi.
7 Mayıs 2023

Ankara Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şubesi, Etimesgut ilçesinde bir grubun esnafa 'ortaklık' adı altında el koymaya çalıştığını ve tehdit, darp, cebir ve silah zoruyla haraç aldığını tespit etti. Bu kapsamda sekiz şüpheliye yönelik operasyon düzenlendi ve sekiz kişi gözaltına alındı. Şüphelilerden üçü tutuklandı, biri adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.
29 Temmuz 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Muhtarlık İşleri Daire Başkanı Yavuz Saltık, DİAYDER üyelerine yardım kartı dağıttığı gerekçesiyle 'örgüte yardım' suçlamasıyla yargılanıyor. İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi, esas hakkındaki mütalaanın hazırlanması için dosyayı savcılığa gönderdi. Duruşmada İBB çalışanı Esra Huri Bulduk tanık olarak dinlendi ve yardım kartlarının dağıtım süreci hakkında bilgi verdi. Bir sonraki duruşma 21 Haziran'da yapılacak.
29 Mart 2023

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, çocuk istismarı olayıyla gündeme gelen İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın Sancaktepe'deki kaçak binasını yıktı. Vakfın yürütmeyi durdurma başvurusu reddedildikten sonra, İBB ekipleri binanın doğalgazını kesti ve tahliye ettikten sonra yıkım işlemini gerçekleştirdi. Hiranur Vakfı'nın kaçak binası daha önce 12 Aralık 2022'de İBB tarafından mühürlenmiş ve vakıf tarafından yıkılması istenmişti, ancak vakıf tarafından tam olarak yıkılmadığı için İBB ekipleri tarafından yıkım yapıldı.
30 Mart 2023

Büyükçekmece Başsavcılığı, ilçe belediyesinde yürütülen rüşvet soruşturması kapsamında, mali değeri yaklaşık 8 milyar 640 milyon lira olan 144 villanın yıkılmasını talep etti. Soruşturma, CHP'li belediye aleyhine 'nitelikli dolandırıcılık', 'rüşvet' ve 'resmi belgede sahtecilik' suçlamalarıyla ilerliyor ve bu kapsamda 22 şüpheli gözaltına alındı. İstanbul Valiliği'ne yapılan talepte, villaların olası bir İstanbul depremi durumunda halkın can güvenliğini riske atacağı belirtildi. Belediye İmar ve Şehircilik Müdürlüğü'nün de şüpheli taraflar arasında olduğu vurgulandı.
20 Ocak 2024

Erzurum'da Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Ekrem İmamoğlu'nun mitingine taşlı saldırı düzenlendi ve en az 17 kişi yaralandı. Erzurum Valisi Okay Memiş'in başlangıçta sadece su şişesi atıldığını savunmasına rağmen, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve bazı AKP'li politikacılar İmamoğlu'nu suçladı. Emniyet güçleri saldırıya karıştığı tespit edilen 19 kişiden 15'ini gözaltına aldı, diğer şüphelilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor.
8 Mayıs 2023

İstanbul Zeytinburnu'ndaki İYİ Parti İl Başkanlığı binası kurşunlandı ve bu olay, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Meral Akşener'e yönelik sözleriyle ilişkilendirildi. Saldırıda kullanılan kurşunun, hırsızlık girişimini önlemeye çalışan bir bekçinin silahından çıktığı iddia edildi ve bekçi gözaltına alındıktan sonra serbest bırakıldı. İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, bu durumu siyasi iktidarın yarattığı kutuplaşmanın ve adaletsizliğin bir sonucu olarak değerlendirdi ve ülkede artan siyasi şiddet olaylarına dikkat çekti.
1 Nisan 2023

Millet İttifakı cumhurbaşkanı yardımcısı adayı ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Konya ziyareti öncesinde, Erzurum'da yaşanan taşlı saldırının benzeri bir provokasyon endişesi vardı. Konya'da yapılan hazırlıklar ve güvenlik önlemleri sonucunda herhangi bir olumsuz olay yaşanmadı ve İmamoğlu'nun otobüsüne güller atıldı. Ziyaret öncesinde CHP'li yetkililer, kent valiliği ve emniyetle koordinasyon içinde çalıştı. İmamoğlu'nun konuşması sırasında üç ayrı provokasyon girişimi engellendi ve gerginlik çıkmadan etkinlik tamamlandı.
8 Mayıs 2023

İzmir'in Buca ilçesinde, Kozağaç Mahallesi'nde daha önce aralarında husumet bulunan iki grup kahvehanede karşılaştıktan sonra tartışma yaşadı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu Uğur Selimler bıçaklanarak, Mustafa Sağolalar ise ateşli silahla yaralandı. Her iki yaralı da hastanede yapılan müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Polis, olayla ilgili üç şüpheliyi gözaltına aldı.
22 Ocak 2023

İstanbul Sultangazi'de Cebeci Camii imamı Murat Gündoğdu'nun cuma hutbesinde cemaate silahlanma çağrısı yaptığı iddia edilen görüntüler ortaya çıktı. Gündoğdu'nun, 'Silahlarınızı hazırlayın, 28 Mayıs akşamı silahlarınızı ayarlayın' dediği ve 'Ermeni döllerinden' bahsettiği görüntüler sosyal medyada ve bazı medya mecralarında yayımlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı, konuyla ilgili olarak soruşturma başlatıldığını açıkladı.
21 Mayıs 2023

Adana Büyükşehir Belediyesi'nde rüşvet ve ihaleye fesat karıştırma iddiaları nedeniyle polis operasyonu gerçekleştirildi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ihbar üzerine belediye binasında aramalar yaptı ve bazı şüphelileri gözaltına aldı. Belediye Başkanı Zeydan Karalar, yaşananları 'algı' olarak nitelendirerek belediyede kanunsuz iş yapılmadığını ifade etti.
18 Aralık 2023

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, çıkar amaçlı suç örgütüne yönelik bir operasyon düzenledi. Operasyonda, daha önce cinayet ve direnme suçlarından kesinleşmiş hapis cezaları bulunan Fırat Delibaş Esenyurt'ta gözaltına alındı. Delibaş ile birlikte suç örgütüne mensup olduğu belirtilen Cuma B, Şehmus D, Nevzat Y, Mehmet B. ve Efraim Y. isimli şahıslar da yakalandı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere emniyet müdürlüğüne götürüldü.
21 Haziran 2023
İşaretlediklerim