Bursa'da çöp evde ihmal edilmiş ve sağlıksız koşullarda bulunan bir çocuğun teyzesi, çeşitli suçlamalarla yargılanmak üzere 30 yıl 6 aya kadar hapis cezası talebiyle hazırlanan iddianame mahkeme tarafından kabul edildi. Çocuk, teyzesini annesi olarak bildiğini ve evde mutlu olduğunu ifade etmiş, ancak son zamanlarda maddi sıkıntılar ve hijyen eksikliği yaşadıklarını belirtmişti. Çocuğun biyolojik annesi ve eski eşi de ifade vermiş, çocuğun teyzesi ve kuzeninin ayrı bir soruşturma altında olduğu belirtilmiştir.
8 Ocak 2023

Mustafa Yücel, Prof. Dr. Esin Davutoğlu Şenol'u tehdit etmek suçlamasıyla yargılanırken, adli kontrol şartlarına uymadığı için hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Yücel, daha önce elektronik kelepçe tedbirini ihlal etmiş ve tazyik hapsi cezası almıştı. Şenol'un avukatları, Yücel'in tutuklanmasını talep etti. Ankara 10'uncu Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen duruşmada, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ve Ankara Barosu Kadın Hakları Merkezi'nin müdahil olma talepleri kabul edildi. Şenol, sekiz aydır tehdit altında yaşadığını ve daha kesin bir karar beklediğini ifade etti.
28 Şubat 2023

Mersin'in Tarsus ilçesinde, beş yaşındaki bir kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen M.A.K. gözaltına alındı. Olay, İncirlikuyu Mahallesi'nde gerçekleşti ve şüpheli çevredekiler tarafından dövüldü. Şüpheli, vücudundaki kırıklar nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Olayla ilgili iki görgü tanığının ifadesi alındı ve mağdur çocuğun el ve kollarında çizikler tespit edildi.
2 Eylül 2024

İstinaf mahkemesi, İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in kızı H.K.G.'nin altı yaşındayken 29 yaşındaki mürit Kadir İstekli ile 'evlendirilmesi' olayına ilişkin davada verilen cezaları yetersiz buldu. Baba Yusuf Ziya Gümüşel 20 yıl, Kadir İstekli 30 yıl, anne Fatıma Gümüşel ise 16 yıl sekiz ay hapis cezasına çarptırılmıştı. Mahkeme, cezaların artırılması gerektiğine karar vererek davanın usul ve esas yönünden yeniden görülmesine hükmetti.
23 Şubat 2024

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri, 2018'de Avcılar'da gerçekleşen bir çocuğa cinsel istismar olayının faili olarak Müge Anlı'nın programına katılan Sinan Sardoğan'ı tespit etti. Sardoğan, gözaltına alındıktan sonra emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi ve 'çocuğun cinsel istismarı' suçundan tutuklandı. Sardoğan, aynı zamanda Tokat'ta kaybolan Arife Gökçe'nin aranmasıyla ilgili olarak da Müge Anlı'nın programına katılmıştı.
7 Ocak 2023

1970'lerin popüler glam rock yıldızı Gary Glitter, 1999 yılında çocuk pornosu indirmekten mahkum edildikten sonra kariyeri çöküşe geçmişti. 2015 yılında üç kız öğrenciye cinsel saldırıda bulunmaktan 16 yıl hapis cezasına çarptırılan Glitter, cezasının yarısını tamamladıktan sonra serbest bırakıldı. Glitter, suçlamaları reddetmiş ve üç hafta süren duruşmanın ardından suçlu bulunarak hapis cezasına çarptırılmıştı.
3 Şubat 2023

Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde annesi tarafından dövülen ve cinsel istismara uğradığı tespit edilen iki yaşındaki bebek, entübe edildi. Olayın ardından çocuğun annesi ve 18 yaşından küçük iki şüpheli tutuklandı. Tekirdağ Barosu Başkanı, adli tıp raporuyla çocuğun cinsel istismara uğradığını doğruladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, istismara uğrayan çocuğun beş yaşındaki ablasının korumaya alındığını ve S.Y’nin entübe edildiğini açıkladı.
12 Eylül 2024

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde iki yaşındaki S.Y. adlı çocuk cinsel istismara uğradı. Tekirdağ Barosu Başkanı Egemen Gürcün, çocuğun annesi B.Y.'nin durumu bildiğini ancak şikayetçi olmadığını açıkladı. Soruşturma kapsamında anne dahil beş kişi tutuklandı ve çocuğun beş yaşındaki kardeşi koruma altına alındı. Çocuğun sağlık durumu kötü ve stabil olarak bildirildi.
17 Eylül 2024

İstanbul'un Esenyurt ilçesinde, iki kız kardeşi taciz ettiği iddia edilen 26 yaşındaki şüpheli Y.E.E. gözaltına alındı. Olay, 19 Ağustos'ta bir kasap dükkanında meydana geldi. Çocukların ebeveyni, kızlarını et alması için kasaba gönderdiğini ve çocukların eve geldiklerinde kasaptaki kişi tarafından taciz edildiklerini söylediklerini belirterek şikayette bulundu. Şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.
21 Ağustos 2024

Kadir Şeker, sevgilisine şiddet uyguladığını düşündüğü Özgür Duran'ı öldürmek suçuyla yargılanmış ve 10 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmıştı. İki buçuk yıl hapis yattıktan sonra tahliye edilen Şeker'in dosyası, avukatlarının itirazı üzerine Yargıtay tarafından incelendi ve ceza onaylandı. Şeker, 'haksız tahrik altında kasten öldürme' suçundan cezalandırılmıştı.
18 Mayıs 2023

Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde Suriye uyruklu yedi yaşındaki bir çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu iddiası üzerine, olayın duyulmasının ardından bazı Suriyelilerin evleri ve iş yerleri yakıldı. Kayseri Valiliği, şüphelinin gözaltına alındığını ve çıkan olaylarda 14 emniyet mensubu ile bir itfaiye erinin yaralandığını açıkladı. Kayseri 2’nci Sulh Ceza Hakimliği, mağdur ve ailenin sağlığını korumak ve toplumsal olayların önüne geçmek amacıyla yayın yasağı getirdi.
1 Temmuz 2024

Haziran 2010'da gözaltına alınan ve çıplak arama, işkence ve tehdit sonucu intihar eden Onur Yaser Can olayıyla ilgili yargılanan polislere, resmi belgede sahtecilik suçundan altı yıl beş ay hapis cezası verildi. Mahkeme, işkence suçlamasını dikkate almadı ve polislerin birden fazla belgede sahtecilik yapmalarına rağmen cezada artırım uygulamadı. İstanbul valisinin polislerin soruşturulmasına izin vermemesi ve mahkemenin işkenceyle ilgili suç duyurusunda bulunmaması eleştirildi. Can ailesinin avukatları ve duruşma savcısı karara itiraz etti.
5 Temmuz 2023

İstanbul'da 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü'nde Taksim Meydanı'na gitmek isteyen göstericiler Saraçhane'de polis tarafından durdurulmuş ve arbede çıkmıştı. Olaylar sonucunda 217 kişi gözaltına alınmış, bunlardan 30'u hakkında 17 yıla kadar hapis cezası istenmiştir. İddianamede, şüphelilerin 'görevi yaptırmamak için direnme', 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu'na muhalefet', 'kasten yaralama' ve 'kamu malına zarar verme' suçlarından yargılanmaları talep edilmiştir. Başsavcılık tarafından onaylanan iddianame İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderilmiştir.
29 Mayıs 2024

Kars'ın Selim ilçesinde, bir lise öğrencisine cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen polis memuru gözaltına alındı ve tutuklandı. İddia, ilçede görevli bir öğretmen tarafından jandarmaya bildirildi. Kız öğrencinin de şikayeti üzerine adli ve idari soruşturma başlatıldı. Açığa alınan polis memuru, gözaltına alındı ve daha sonra tutuklandı.
18 Ekim 2023

Hiranur Vakfı'nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel'in altı yaşındaki kızı H.K.G.'nin evlendirilmesi davasında, kızın yaşını büyük gösteren doktorun yurt dışına kaçtığı öğrenildi. Baba Yusuf Ziya Gümüşel ve anne Fatıma Gümüşel'e 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' suçundan, H.K.G.'nin evlendirildiği Kadir İstekli'ye ise 'zincirleme şekilde çocuğun cinsel istismarı' ve 'cinsel saldırı' suçlarından hapis cezası isteniyor. H.K.G.'nin yaşının büyük gösterilmesi için sahtecilik yaptığı gerekçesiyle üçü kamu görevlisi yedi kişi hakkında hapis cezası istemiyle dava açıldı.
28 Temmuz 2023

Müzisyen Onur Şener'in öldürülmesiyle ilgili davada istinaf mahkemesi, baş sanık İlker Karakaş'a verilen 25 yıl hapis cezasını onadı. Ali Gündüz'ün cezası 25 yıldan 12 yıla indirildi ve 'kasten yaralama sonucu ölüme neden olma' suçundan hüküm giydi. Semih Soyalp'in beraat kararı bozularak 10 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve tutuklandı. Gözde Gündüz ve Jale Erberk'in beraat kararları ise onandı.
25 Kasım 2023

2018 yılında AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız'ın akrabaları ve korumaları tarafından Şenyaşar ailesinden iki kişinin hastanede öldürülmesi olayına ilişkin dava Malatya 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Emine Şenyaşar, oğlunun öldürülme tehlikesi konusunda uyarıda bulunduğunu ancak AKP'li Yıldız'ın ısrarıyla hastaneye götürüldüklerini ifade etti. Olayda yaralanan Mehmet Şenyaşar ve Ferit Şenyaşar da tanık olarak dinlendi. Sağlık Bakanlığı avukatları, zarar gören iki ambulans için şikayetçi olduklarını belirtti. Mahkeme, tutukluların tutukluluk halinin devamına ve diğer eksik hususların giderilmesine karar vererek duruşmayı 15 Mart'a erteledi.
17 Ocak 2023

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesinde, iki yaşındaki N.Ö. isimli çocuğa cinsel saldırıda bulunan 25 yaşındaki F.S., çocuğun annesi ve sekiz yaşındaki kızı marketteyken evde gerçekleştirdiği saldırı sonucu tutuklandı. Çocuk hastaneye kaldırıldı ve cinsel saldırıya uğradığı tespit edildi. Şüpheli F.S., 'çocuğa nitelikli cinsel istismar' ve 'kendini savunamayacak durumda bulunan kişiye karşı kasten öldürmeye teşebbüs' suçlarından mahkemece tutuklanırken, anne M.Ö. ve olayla bağlantılı olduğu düşünülen M.G.'nin emniyetteki işlemleri sürüyor. Sekiz yaşındaki kız çocuğu devlet korumasına alınırken, iki yaşındaki N.Ö. yoğun bakımda tedavi altında. F.S.'nin çocuğun dayısı olduğu iddiası yalanlanarak akrabalık bağının olmadığı belirlendi.
20 Mayıs 2023

Boyner ailesinden Nihat Boyner'in evinde 11 yıl çalışan Gülper Şeren, işten haksız yere çıkarıldığını iddia ederek açtığı tazminat davasını kazandı. Şeren, bel fıtığı nedeniyle ameliyat olmak istediğinde, Boyner tarafından işten çıkarıldı. Mahkeme, Şeren'in 11 yıl boyunca kesintisiz çalıştığını tespit etti ve karar kesinleşince Boyner'in Şeren'in sigorta primlerini ödemesine hükmetti. Boyner'in avukatı, Şeren'in yıpratma amaçlı dava açtığını iddia etse de, mahkeme Şeren'in lehine karar verdi.
8 Temmuz 2023

Sosyal medya fenomeni Merve Taşkın, Instagram hesabı üzerinden müstehcen içerikler paylaştığı iddiasıyla yargılandığı ve 6 aydan 3 yıla kadar hapis ile 5 bin güne kadar adli para cezası talep edilen davada beraat etti. Taşkın, yaşadıklarını 140journos ekibinin 'Türk İfşa' başlıklı belgeselinde anlattı. Belgeselde, zor bir çocukluk geçirdiğini ve özgürlüğüne düşkün olduğunu dile getirdi. Ayrıca, kendisini hedef alan ve şikayet eden kesimi 'hayatını yaşayamayan öfkeli gençlik' olarak tanımladı.
30 Ocak 2023
İşaretlediklerim