Disney Plus yapımı 'Atatürk' dizisi, yayınlanmayacağı iddialarının ardından FOX ve Lanistar Medya tarafından iki film olarak seyircilerle buluşacak. İlk film 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda FOX kanalında, ikinci film ise 22 Aralık'tan itibaren sinemalarda olacak. Her iki film 2024 yazında da FOX ekranlarında yayınlanacak. Yapımda, Mustafa Kemal Atatürk'ü Aras Bulut İynemli canlandırırken, yönetmenliği Mehmet Ada Öztekin, yapımcılığı ise Saner Ayar ve Hakan Karamahmutoğlu üstleniyor.
2 Ağustos 2023

Microsoft, Activision Blizzard'ı satın alma girişiminde bulunurken, bu hamlenin haksız rekabet yaratmayacağını savunuyor. Şirket, savunmasında Sony'nin PlayStation 5'in ince versiyonunu (PS5 Slim) bu yıl piyasaya sürebileceğini ve bu durumun piyasadaki rekabet dengesini değiştirebileceğini öne sürüyor. Microsoft, PS5 Slim'in fiyatının 400 dolar olabileceğini tahmin ediyor. Ayrıca Insider Gaming'in geçen yıl Sony'nin çıkarılabilir disk sürücülü bir PS5 üzerinde çalıştığını bildirmesi, ince versiyon çıkışı söylentilerini güçlendiriyor.
5 Temmuz 2023

Popüler Netflix dizisi Stranger Things, 'The First Shadow' ismiyle tiyatro oyunu olarak Londra'nın West End bölgesindeki Phoenix Theatre'da dünya prömiyerini yapacak. Oyun, dizinin yazarı Kate Trefry tarafından yazılmış ve Tony ödüllü yönetmenler Stephen Daldry ve Justin Martin tarafından sahneye konulacak. Yapımcılığını Netflix ve Sonia Friedman Productions'ın üstlendiği oyunun biletleri bahar aylarında satışa sunulacak. Dizi yaratıcıları Duffer Brothers, yaratıcı yapımcı olarak projede yer alacaklar ve projeye büyük bir heyecanla yaklaştıklarını belirtmişlerdir.
1 Mart 2023

Harry Potter serisinin sevilen karakteri Albus Dumbledore’u canlandıran İrlandalı oyuncu Michael Gambon, 82 yaşında hayatını kaybetti. 50 yıllık kariyeri boyunca birçok televizyon, radyo, sinema ve tiyatro işinde çalışan Gambon, beş BAFTA ödülü kazandı. 1998’de eğlence sektörüne hizmetlerinden dolayı şövalyelik unvanına layık görüldü. Ailesinin açıklamasına göre Gambon, zatürre geçirdikten sonra huzur içinde vefat etti.
28 Eylül 2023

Eğlence sektörünün devi Walt Disney, video oyunu geliştiricisi Epic Games'te 1,5 milyar dolarlık hisse alımı gerçekleştireceğini açıkladı. Bu yatırımla birlikte, Disney ve Epic Games, Disney hikayeleri ve deneyimlerini genişletecek yeni bir oyun ve eğlence evreni oluşturmak üzere işbirliği yapacaklar. Epic Games'in popüler oyunu Fortnite'ın da dahil olduğu bu yeni evren, 100 milyondan fazla aktif oyuncu ve yaratıcıyı bir araya getirecek. Disney Üst Yöneticisi Robert Iger, bu yatırımın şirketin oyun dünyasındaki en büyük girişimi olduğunu ve büyüme için önemli fırsatlar sunduğunu belirtti.
8 Şubat 2024

Spotify'ın 2019'da açtığı dava sonucunda, Avrupa Birliği Apple'a 'hakim konumunu kötüye kullanma' suçlamasıyla 2 milyar dolar ceza verdi. Avrupa Komisyonu'nun rekabetten sorumlu üyesi Margrethe Vestager, Apple'ın 10 yıldır Apple Store aracılığıyla müzik hizmetlerinin dağıtımında pazardaki hakim konumunu kötüye kullandığını belirtti. Apple, cezaya itiraz ettiğini açıkladı.
4 Mart 2024

Greta Gerwig'in yönettiği Barbie filmi, Warner Bros.'un şimdiye kadarki en başarılı filmi oldu. Film, başrolünde Margot Robbie ve Ryan Gosling'in yer aldığı ve sekizinci Harry Potter filmi 'Ölümcül Yadigarlar Bölüm 2'yi geride bırakarak bu başarıya ulaştı. Barbie'nin 1 milyar 342 milyon dolar hasılatla Warner Bros. tarihine geçmesi bekleniyor. Film ayrıca, Gerwig'e 'en büyük açılış hasılatını elde eden kadın yönetmeni' unvanını kazandırdı.
29 Ağustos 2023

Oyun dünyasının popüler serilerinden biri olan The Last of Us'ın dizi uyarlaması, ilk sezonun başarısının ardından ikinci sezon için HBO'dan onay aldı. Dizi, serinin ikinci oyununun hikayesini takip edecek. The Last of Us'ın resmi Twitter hesabından yapılan duyuruda, dizinin HBO Max'te devam edeceği belirtildi. Dizinin konusu, ölümcül bir salgın sonrası hayatta kalmaya çalışan Joel ve genç kız Ellie'nin hikayesini anlatıyor.
28 Ocak 2023

Pınar Deniz ve Uraz Kaygılaroğlu'nun başrollerini paylaştığı Disney+ orijinal yapımı 'Aktris' dizisinin ilk fragmanı izleyiciyle buluştu. 31 Mayıs'ta yayınlanacak olan dizi, suç, gerilim ve mizah öğelerini içeriyor. Yönetmenliğini Soner Caner'in üstlendiği ve senaryosunu Hakan Bonomo'nun yazdığı dizide, Türkiye'nin en ünlü yıldızının hem ışıltılı hem de karanlık dünyasını konu alıyor. Dizide ayrıca Tolga Tekin, Ahmet Rıfat Şungar, Şebnem Hassanisoughi, İpek Çiçek ve Serhat Kılıç gibi isimler rol alıyor.
10 Nisan 2023

Avrupa Birliği (AB), İsrail-Filistin savaşıyla ilgili yanıltıcı ve şiddet içerikli paylaşımlar nedeniyle Twitter hakkında soruşturma başlattı. AB, Twitter'da şiddet içeren yasa dışı içerik ve dezenformasyonun yayıldığını ve bu tür içeriklerin uyarılara rağmen kaldırılmadığını belirtti. Twitter CEO'su Linda Yaccarino, şiddet içerikli paylaşımlar ve dezenformasyonla mücadele ettiklerini ve Hamas bağlantılı yüzlerce hesabı kapattıklarını açıkladı. Ancak AB, bu açıklamanın yeterli olmadığını belirtti ve Twitter hakkında soruşturma başlattı.
13 Ekim 2023

Saran Holding, TFF tarafından iptal edilen Süper Lig yayın hakları ihalesinin adil olmadığını ve iptal kararının ilkelere aykırı olduğunu belirterek, kararı yargıya taşıyacağını açıkladı. İptal kararının, teklif bedellerinin yetersiz bulunması gerekçesiyle alındığı bildirildi. Saran Holding, daha önce de benzer durumlar yaşandığını ve bu iptalin, mevcut yayıncı beIN Sports ile devam etmenin bir bahanesi olduğunu iddia etti. Ayrıca, ihale şartnamesine en uygun ve en yüksek teklifi verdiklerini, bu nedenle ihaleyi kazanmaları gerektiğini vurguladı.
29 Şubat 2024

Netflix, Dark ve 1899 dizilerinin yaratıcıları Baran Bo Odar ve Jantje Friese ile yeni bir proje için anlaştı. İkili, James Tynion IV ve Werther Dell’Edera'nın yaratıcısı olduğu ve BOOM! Studios tarafından yayımlanan 'Something is Killing the Children' adlı çizgi romanı diziye uyarlayacak. Çizgi roman, kaybolan çocukların hikayesini anlatan ve son beş yılda iki milyondan fazla kopya satan başarılı bir eser. Ayrıca, 2022'de 'En İyi Devam Eden Seri' kategorisinde Eisner Ödülü kazandı.
27 Şubat 2023

The White Lotus dizisinin yaratıcısı Mike White, dizinin yeni sezonunun 'daha uzun, daha büyük ve daha çılgın' olacağını ifade etti. White, senaryolar üzerinde çalıştığını ve çekimlere 2024'ün başında başlamayı umduğunu, ancak bu durumun stüdyolar arasındaki anlaşmaya bağlı olduğunu belirtti. Üçüncü sezonun Tayland'da çekileceği ve Doğulu ile Batılı kültürlerin karşılaşmasını ele alacağı bilgisi paylaşıldı. HBO CEO'su Casey Bloys, dizinin üçüncü sezonunun 2025'te yayınlanabileceğini açıkladı.
18 Kasım 2023

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), 2024-2025, 2025-2026 ve 2026-2027 futbol sezonları için Süper Lig ve TFF 1. Lig yayın hakları ihalesi düzenledi. Saran Medya, beIN Sports'un 3 milyar 900 milyon liralık teklifini aşarak 140 milyon avro teklif etti ve ihalede öne geçti. Ancak, TFF'nin Saran Medya'nın teklifine rağmen beIN Sports ile pazarlıkta olduğu ve Saran Medya'ya geri dönüş yapmadığı iddia edildi. Kulüpler Birliği, şartnameye uygun şekilde en yüksek teklifi veren ve teminat mektubu sunan Saran Medya'nın teklifine geri dönülmemesine tepki gösterdi.
14 Şubat 2024

Disney, Hollywood'da yaşanan senarist ve oyuncu grevlerinin etkisiyle Marvel filmlerinin vizyon tarihlerini yeniden düzenledi. Grevde geçici bir anlaşma sağlanmasına rağmen, Marvel filmlerinin vizyon tarihleri 2025 sonuna kadar uzatıldı. Yeni tarihler arasında 'Deadpool' 26 Temmuz 2024, 'Captain America: Brave New World' 14 Şubat 2025 gibi filmler yer alıyor. Ayrıca Disney, 'Mufasa: The Lion King' filminin vizyon tarihini de erteledi.
12 Kasım 2023

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), Netflix, Blu TV ve MUBI'ye idari yaptırım uyguladı. Netflix'te yer alan 'Sosis Partisi' adlı yapımın ahlak dışı olduğu gerekçesiyle katalogdan çıkarılmasına karar verildi. Blu TV ve MUBI'de yayınlanan 'Climax' filmi de şiddet, cinsellik ve müstehcenlik içerdiği gerekçesiyle incelendi ve her iki platforma da üst sınırdan idari para cezası ve katalogdan çıkarma yaptırımı uygulandı.
31 Temmuz 2024

Cezayirli boksör Imane Khelif, 2024 Paris Olimpiyatları sırasında kendisine siber zorbalık yapanlar arasında Elon Musk ve J.K. Rowling'in de bulunduğu kişilere dava açıyor. Khelif, cinsiyet belirleme testlerinde başarısız olduğu gerekçesiyle 2023'te Dünya Şampiyonası'ndan diskalifiye edilmişti, ancak Olimpiyat Komitesi tarafından yarışmasına izin verilmişti. Paris savcılığı, Khelif'in şikayeti üzerine siber zorbalık soruşturması başlattı. Ancak, Fransız ceza yasalarının yabancı uyruklulara karşı Fransa dışında işlenen eylemlere uygulanmadığı için Musk ve Rowling'in kovuşturulma ihtimalinin düşük olduğu belirtiliyor.
14 Ağustos 2024

Netflix, bugünden itibaren şifre paylaşımı kısıtlamasını tüm ülkelerde uygulamaya başladı. Bu uygulama, platformun gelirinin yüzde 80'inden fazlasının elde edildiği 100'den fazla ülkede mayıs ayında başlatılmıştı. Netflix, uygulamanın başlatılmasının ardından her bölgedeki gelirin ve kayıt sayısının arttığını belirtti. Şirket, 2023'ün ikinci yarısında gelir artışının hızlanmasını bekliyor.
20 Temmuz 2023

Baykar Teknoloji Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Halk TV'de yayınlanan 'Sözüm Var' programı sonrası gazeteci Şirin Payzın ve Halk TV'ye kişilik hakları zedelendiği gerekçesiyle 150 bin TL'lik manevi tazminat davası açmıştı. Bakırköy 7. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde görülen davanın ikinci duruşmasında, program kaydının izlenmesinin ardından davanın reddedildiği kararı verildi.
1 Haziran 2023

Netflix’in yeni dizisi 'Canavarlar: Lyle ve Erik Menendez’in Hikayesi', 1989’da ebeveynlerini av tüfeğiyle öldüren iki kardeşin dava süreci ve sonrasında yaşananları anlatıyor. Menendez kardeşler, ebeveynlerinin kendilerine yıllarca fiziksel, duygusal ve cinsel istismarda bulunduğunu iddia ederek müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Dava, yıllar içinde birçok belgesel, podcast ve diziye konu oldu ve kamuoyunda büyük yankı uyandırdı. Netflix dizisi, bu ünlü davayı yeniden gündeme taşıyor.
29 Eylül 2024
İşaretlediklerim