EURO 2024'te Türkiye'nin Portekiz ile oynayacağı maça atanan Alman hakem Felix Zwayer'in kariyerinde tartışmalı olaylar bulunuyor. Zwayer, 2005 yılında bir maçta şike yapmaktan 6 ay men cezası almıştı. Bu olay, Alman Futbol Federasyonu tarafından gizli tutulmuş ancak daha sonra basına sızdırılmıştı. Zwayer, 2012'den beri FIFA kokartı taşıyor ve kariyerinde birçok önemli maçta görev aldı.
21 Haziran 2024

Real Madrid, teknik direktör Carlo Ancelotti'nin FIFA Kulüpler Dünya Kupası'na katılmayacaklarına dair açıklamalarını yalanladı. Kulüp, 2024/2025 sezonunda düzenlenecek olan turnuvaya katılacaklarını ve bu resmi müsabakada yarışacaklarını duyurdu. Real Madrid, dünya çapındaki milyonlarca taraftarına yeni bir şampiyonluk hayali yaşatmak için büyük bir heyecanla turnuvaya katılacaklarını belirtti.
10 Haziran 2024

Nusret Gökçe, New York'taki Nusr-Et Steakhouse'u kapattı. Bu kapanışla birlikte Nusret'in New York'taki restoran sayısı bire düştü. Geçen yıl da Salt Bea Burger'ı kapatan Nusret, bu restoranında 99 dolara altın benekli milkshake ve 100 dolara altın kaplamalı burger satmasıyla tanınmıştı. Salt Bea Burger, 'New York'un en kötü restoranı' olarak tanımlanmıştı.
24 Mayıs 2024

Eski milli okçu Metin Gazoz'un oğlu Mete Gazoz, babasından aldığı ilk spor eğitiminin üzerine koyarak, okçulukta büyük başarılar elde etti. 2016 Rio Olimpiyatları'nda genç yaşına rağmen dikkat çeken Mete, sonrasında Avrupa ikinciliği ve Dünya Kupası başarılarıyla dünya sıralamasında dördüncü sıraya kadar yükseldi. Olimpiyat Şampiyonu olmasıyla birlikte, Mete Gazoz gençler ve çocuklar için bir idol haline geldi ve okçuluğun Türkiye'deki yüzü olarak gençlere ilham vermeye devam ediyor.
31 Mart 2024

FIFA tarafından düzenlenen 'FIFA En İyiler Ödülleri'nde Lionel Messi yılın erkek futbolcusu, Aitana Bonmati yılın kadın futbolcusu ve Josep Guardiola yılın teknik direktörü seçildi. Ödül töreni Londra'da gerçekleştirildi ve Messi, ödülü dördüncü kez kazanarak önemli bir başarıya imza attı. Ayrıca FIFA Fair Play Ödülü Brezilya A Milli Takımı'na, FIFA Taraftar Ödülü ise Hugo Daniel Iniguez'e verildi. Yılın 11'leri de erkekler ve kadınlar kategorisinde belirlendi.
16 Ocak 2024

Brezilya'nın efsanevi futbolcusu ve teknik direktörü Mario Zagallo'nun 92 yaşında vefat etmesinin ardından, Brezilya Devlet Başkanı Luiz Inacio Lula da Silva tarafından ülkede 3 günlük ulusal yas ilan edildi. Zagallo, hem oyuncu hem de teknik direktör olarak Dünya Kupası kazanan ilk kişi olarak tarihe geçmişti. Ayrıca, 1994 Dünya Kupası'nda Brezilya'nın teknik direktörü Carlos Alberto Parreira'nın ekibinde koordinatör olarak görev yapmıştı. Pele'nin ölümünün ardından 1958 Dünya Kupası'nı kazanan Brezilya takımının hayatta kalan son üyesiydi.
8 Ocak 2024

Suudi Arabistan'ın Cidde şehrinde düzenlenen 2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın finalinde Manchester City, Brezilya'nın Fluminense takımını 4-0 mağlup ederek şampiyon oldu. Manchester City'nin Arjantinli oyuncusu Julian Alvarez maçın ilk golünü atarak takımını öne geçirdi ve bir gol daha kaydederek galibiyette önemli rol oynadı. Bu zaferle Manchester City, 2023 yılında beş büyük kupayı kazanarak olağanüstü bir başarıya imza attı.
22 Aralık 2023

Suudi Arabistan'da düzenlenen 2023 FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nın finalinde Manchester City, Japonya'nın Urawa Red Diamonds takımını 3-0 yenerek finale yükseldi. Manchester City'nin gollerini Marius Höibraten (kendi kalesine), Mateo Kovacic ve Bernardo Silva kaydetti. Finalde Manchester City, Brezilya'nın Fluminense takımı ile 22 Aralık'ta karşı karşıya gelecek. Aynı gün üçüncülük maçında ise Urawa Red Diamonds, Mısır'ın El-Ehli takımı ile mücadele edecek.
20 Aralık 2023

FIFA, 2025 yılından itibaren Kulüpler Dünya Kupası'nın 32 takımla ve yeni bir formatla düzenleneceğini duyurdu. 15 Haziran-13 Temmuz 2025 tarihleri arasında ABD'nin ev sahipliğinde gerçekleşecek turnuvada, 6 konfederasyondan 32 takım 4'erli 8 grupta mücadele edecek. Gruplarını ilk iki sırada tamamlayan takımlar, tek maç eleme usulüyle sonraki turlarda yarışacak. Ayrıca FIFA, 14-18 Aralık 2024 tarihlerinde düzenlenecek Kıtalararası Kupa'nın formatını ve UEFA Şampiyonlar Ligi şampiyonunun da yer alacağını açıkladı.
17 Aralık 2023

İngiltere Premier Lig'de 23 Aralık'ta oynanacak Fulham-Burnley maçında Rebecca Welch, lig tarihinde maç yönetecek ilk kadın hakem olacak. 2010 yılında hakemlik kariyerine başlayan Welch, bu sezon Championship liginde de ilk kadın hakem olarak görev yapmıştı. Ayrıca, Kasım ayında Fulham – Manchester United maçında dördüncü hakem olarak Premier Lig'de görev alan ilk kadın olmuştu. İngiltere Hakemler Birliği Başkanı Howard Webb, bu gelişmeyi bir dönüm noktası olarak nitelendirdi ve Welch'in bu fırsatı hak ettiğini belirtti.
15 Aralık 2023

Nijerya Futbol Federasyonu (NFF), mali zorluklar nedeniyle milli takım teknik direktörü Jose Peseiro'yu görevden alamayacağını açıkladı. Nijerya'nın 2022 FIFA Dünya Kupası'na katılamamasının ardından, 2026 FIFA Dünya Kupası eleme maçlarında da başarısız sonuçlar alınması üzerine teknik direktörün görevden alınması gündeme gelmişti. Ancak NFF'nin tazminat ödeme gücü olmadığı için bu değişikliği yapamayacağı belirtildi. Nijerya'nın bir sonraki eleme maçı Güney Afrika ile olacak.
20 Kasım 2023

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, sakatlığı nedeniyle sahalardan 10 ay uzak kalacak. FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri’nde sakatlanan Neymar, ülkesinin Belo Horizonte kentinde ameliyat edilecek. Sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edilen 31 yaşındaki oyuncu, sezon başında Paris Saint-Germain’den Suudi Arabistan temsilcisi Al Hilal’e transfer olmuştu.
1 Kasım 2023

2034 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak tek ülke Suudi Arabistan oldu. Avustralya Futbol Federasyonu, adaylık sürecinin bitmesine birkaç saat kala başvurusunu çekti. Suudi Arabistan, 2018'den bu yana futbol, Formula 1, golf ve boks gibi birçok önemli spor etkinliğine ev sahipliği yaptı. Körfez krallığı, uluslararası itibarını artırmak için yüksek profilli etkinlikler düzenliyor.
31 Ekim 2023

Arjantinli futbolcu Lionel Messi, yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d’Or) ödülünü kazandı. Bu, Messi'nin kariyerinde sekizinci kez bu ödülü kazandığı anlamına geliyor. Oylamada Norveçli Erling Haaland ikinci, Fransız Kylian Mbappe üçüncü sırayı aldı. Ayrıca, en iyi kadın futbolcu ödülüne İspanya Milli Takımı ve Barcelona’nın yıldızı Aitana Bonmati layık görüldü.
31 Ekim 2023

Dünya Kupası kutlamaları sırasında kadın futbolcu Jenni Hermoso'yu dudağından öpen eski İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Luis Rubiales, futbolla ilgili etkinliklerden üç yıl süreyle men edildi. Rubiales, önce görevinden uzaklaştırıldı ve sonrasında istifa etti. FIFA Disiplin Komitesi, Rubiales'in futbolla ilgili tüm faaliyetlerden üç yıl boyunca men edilmesine karar verdi. Hermoso, Rubiales'i savcılığa şikayet etmişti ve Rubiales hakkında uzaklaştırma kararı verilmişti.
30 Ekim 2023

Arjantinli futbolcu Alejandro Papu Gomez, doping yaptığı gerekçesiyle iki yıl futboldan men edildi. 35 yaşındaki oyuncunun 2022 Dünya Kupası’ndan hemen önce alınan numunesinde yasaklı madde tespit edilmişti. Gomez, geçen sezon formasını giydiği Sevilla’nın kulüp doktorlarına danışmadan oğluna ait çocuk şurubu içtiğini belirtmiş ve testin pozitif çıkmasına gerekçe olarak şurubu göstermişti. Sevilla, transfer döneminin son gününde Gomez'in sözleşmesini feshetti ve Gomez, İtalyan ekibi Monza’yla sözleşme imzaladı.
20 Ekim 2023

Brezilyalı yıldız futbolcu Neymar, FIFA Dünya Kupası Güney Amerika Elemeleri'nde sakatlandı. Kulübü Al Hilal tarafından yapılan açıklamada, Neymar'ın sol diz ön çapraz bağı ve menisküsünde yırtık tespit edildiği ve ameliyat edileceği belirtildi. Bu nedenle Neymar'ın sahalardan uzun süre ayrı kalacağı ifade edildi.
19 Ekim 2023

Türkiye, deplasmanda Hırvatistan'ı 1-0 mağlup ederek UEFA 2024 Avrupa Şampiyonası'na (EURO 2024) katılma yolunda önemli bir adım attı. Bu galibiyetle Türkiye, grupta liderliğe yükseldi. Eğer Türkiye, 15 Ekim Pazar günü Konya'da oynanacak olan Letonya maçını kazanırsa, diğer maçların sonuçlarına bakmadan EURO 2024 biletini alacak. Ayrıca, Türkiye'nin Hırvatistan'ı deplasmanda mağlup etmesi birçok ilki de beraberinde getirdi.
13 Ekim 2023

Suudi Arabistan, 2034 Dünya Kupası'na ev sahipliği yapmak için teklif vereceğini duyurdu. Suudi Futbol Federasyonu, bu teklifin ülkenin devam eden sosyal ve ekonomik dönüşümüyle ve köklü futbol tutkusundan ilham alacağını belirtti. FIFA, 2034 Dünya Kupası'nın Asya veya Okyanusya bölgesinde düzenleneceğini açıklamıştı. Son zamanlarda birçok üst düzey futbolcu, Suudi Arabistan takımlarına transfer oldu.
5 Ekim 2023

FIFA, 2030 Dünya Kupası'nın ev sahipliği için yapılan tek başvuruyu onayladı. Bu başvuru, Portekiz, İspanya ve Fas'ın ortak adaylığıydı. Ayrıca, Uruguay, Arjantin ve Paraguay'da da birer maçın oynanacağı belirtildi. FIFA Konseyi'nin, 2030'da ilk FIFA Dünya Kupası'nın gerçekleştirildiği Uruguay'ın başkenti Montevideo'da yüzüncü yıl kutlama törenine ev sahipliği yapmayı oybirliğiyle kabul ettiği ifade edildi.
5 Ekim 2023
İşaretlediklerim