Duman grubu, 16 parçadan oluşan yeni albüm kayıtlarını tamamladığını açıkladı. Grup en son 2013 yılında 'Darmaduman' albümünü yayınlamıştı. Grup üyeleri Kaan Tangöze, Batuhan Mutlugil ve Ari Barokas, son albümden bu yana ayrı ayrı tekliler ve albümler yayınlamıştı. Yeni albümün ne zaman yayınlanacağına dair henüz bir bilgi bulunmuyor.
17 Haziran 2024

New York şehrinde yapılan son sayımlara göre evsiz insan sayısı son 20 yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Evsiz sayısı geçen yıla göre yüzde 2,4 artarak 4 bin 140 kişiye çıktı. Bu artış, şehrin her gece 70 bin kadar göçmene barınak sağlamakta zorlandığı bir dönemde gerçekleşti. Geçen ay, tek başına yaşayan yetişkin göçmenlerin barınaklarda kalma süresine 30 günlük bir sınırlama getirilmişti.
17 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin üçüncü haftasındaki dördüncü ve son maçında Brezilya'ya 3-0 yenildi. Çin'in Hong Kong özel idari bölgesinde oynanan mücadelede, Türkiye grup aşamasını sekiz galibiyet ve dört mağlubiyetle tamamladı. Brezilya ise 12'de 12 yaparak finallere lider olarak gitmeye hak kazandı. 2024 VNL Finalleri, 20-23 Haziran tarihlerinde Tayland'ın başkenti Bangkok'ta oynanacak.
16 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda 15 Haziran'da üç maç oynandı. İsviçre, Macaristan'ı 3-1 mağlup ederken, İspanya Hırvatistan'ı 3-0 yendi. Günün son maçında ise İtalya, Arnavutluk'u 2-1 mağlup etti. Arnavutluk'un golü, turnuva tarihinin en erken golü olarak kaydedildi.
16 Haziran 2024

Madeni 5 liranın piyasaya çıkış tarihi açıklandı. Paranın ön yüzünde Selçuklu yıldızı motifi, ay yıldız ve 'Türkiye Yüzyılı' logosu bulunuyor. Arka yüzünde ise Mustafa Kemal Atatürk'ün rölyefi ve 'Türkiye Cumhuriyeti' yazısı yer alıyor. Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, ilk etapta 450 milyon adet basım yapmayı planlıyor ve Merkez Bankası, bayramdan sonraki hafta içerisinde parayı piyasaya sürecek.
16 Haziran 2024

Boeing'in iki NASA astronotunu taşıyan Starliner mekiğinin Dünya'ya dönüşü ikinci kez ertelendi ve dönüş tarihi en erken 22 Haziran olarak belirlendi. Starliner uzay aracının gemide çeşitli arızalar bulunmasından dolayı yerinden çıkamadığı bildirildi. Astronotlar Butch Wilmore ve Suni Williams, Uluslararası Uzay İstasyonu'nda mekiğin itiş takımlarını ve kapak operasyonlarını test edecek ve acil durum kapsülünü hazırlayacak. Konuya ilişkin detaylar 18 Haziran'da düzenlenecek basın toplantısında verilecek.
16 Haziran 2024

Zeynep Aktaş, küresel ve yerel gelişmelerin piyasalardaki hareketliliği artırabileceğini belirtti. Borsada vergi tartışmaları sonrası hisse senetlerinde toparlanma gözlenirken, enflasyonun zirve yapması sonrasında düşüş beklentileri ve dolar kurunda beklenen 40 TL altı yılsonu hedefi olumlu dinamikleri destekliyor. Yabancı yatırımcıların tahvil piyasasına ilgisi artarken, para politikasındaki kararlı seyir döviz mevduatlarını azaltarak piyasalara olumlu katkı sağlıyor.
16 Haziran 2024

Uğur Meleke, EURO 2024'ü takip eden gazetecilerin karşılaştığı zorlukları ele alıyor. Münih'teki organizasyonun girişindeki zayıf güvenlik önlemlerinden ve tren biletlerinin pahalılığından bahsediyor. Ayrıca, İskoç ve Arnavut taraftarların şehirlerdeki etkilerini anlatıyor. Meleke, futbolun peşinde koşmanın bir 'kaçıklık işi' olduğunu vurguluyor.
16 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası B grubu maçında Arnavutluk, Nedim Bajrami'nin 23’üncü saniyede attığı golle öne geçti. Bu gol, turnuva tarihindeki en erken gol olarak kayıtlara geçti. Ancak İtalya, Alessandro Bastoni ve Nicolo Barella'nın golleriyle maçı 2-1 kazandı. İtalya, bir sonraki maçında İspanya ile karşılaşacak, Arnavutluk ise Hırvatistan ile mücadele edecek.
15 Haziran 2024

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) B grubu mücadelesinde İspanya, Hırvatistan’ı 3-0 mağlup etti. Maça baskılı başlayan İspanya, ilk yarıda Alvaro Morata, Fabian Ruiz ve Dani Carvajal'in attığı gollerle galibiyete ulaştı. İspanya, gruptaki ikinci maçında son şampiyon İtalya ile karşılaşacak, Hırvatistan ise Arnavutluk ile mücadele edecek.
15 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'nin üçüncü haftasında Çin'e 3-2 mağlup oldu. Türkiye, ilk iki seti kazanarak 2-0 öne geçmesine rağmen, Çin üçüncü ve dördüncü setleri kazanarak durumu eşitledi ve karar setini 15-13 kazanarak galip geldi. Türkiye, bu sonuçla Hong Kong etabında ilk kez kaybetti. Ay-yıldızlı ekip, 16 Haziran'da Brezilya ile karşılaşacak ve finaller 20-23 Haziran'da Tayland'ın başkenti Bangkok'ta oynanacak.
15 Haziran 2024

Dalmaçyalı köpeklerdeki genetik farklılıklar, memelilerin bazı hastalıklara neden yatkın olduğunu anlamamıza yardımcı olabilir. Bath Üniversitesi'nden Dr. Kit Yates, Dalmaçyalıların kürk pigment hücrelerinin embriyo gelişimi sırasında nasıl oluştuğunu ve değiştiğini inceleyen bir araştırma yürütüyor. Bu köpeklerin yüksek oranda sağır olmasının melanosit eksikliğiyle bağlantılı olduğu düşünülüyor. Bu araştırma, insanlardaki benzer genetik rahatsızlıkların anlaşılmasına da katkı sağlayabilir.
15 Haziran 2024

15 Temmuz Şehitler Köprüsü, çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Polis ekipleri köprüyü her iki yönde araç girişine kapattı ve köprüde çok sayıda polis ekibi bulunuyor. Valilikten yapılan açıklamada, köprüde meydana gelen olayın bireysel bir eylem olduğu ve emniyetin tedbir amaçlı köprü trafiğini durdurduğu belirtildi. Köprü girişlerinde yoğun araç kuyrukları oluştu.
14 Haziran 2024

Türkiye Özel Sporcular 4×100 Metre Kadın Bayrak Takımı, Virtus Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda altın madalya kazandı. Aysel Önder, Reyhan Taşdelen, Fatma Damla Altın ve Esra Bayrak’tan oluşan takım, İsveç’in Uppsala kentindeki organizasyonda 49,93 saniyelik dereceleriyle Rusya’nın 50,99 saniye rekorunu kırarak şampiyon oldu. Bu başarı, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından duyuruldu.
14 Haziran 2024

Merkez Bankası'nın haziran ayı piyasa katılımcıları anketine göre, yıl sonu dolar/TL beklentisi 37,74 olarak belirlendi. Cari yıl sonu TÜFE artışı beklentisi yüzde 43,64'ten yüzde 43,52'ye geriledi. Ayrıca, 12 ve 24 ay sonrası için enflasyon beklentileri de sırasıyla yüzde 31,79 ve yüzde 20,33 olarak güncellendi. Politika faizi beklentisi ise haziran ve üç ay sonrası için yüzde 50 olarak öngörülüyor.
14 Haziran 2024

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin tütün ürünlerine karşı en etkili mücadeleyi yürüttüğünü iddia etse de, resmi veriler bu iddiayı desteklemiyor. Türkiye, 27 Avrupa ülkesi arasında tütün kullanım sıklığı artan tek ülke olarak öne çıkıyor. 2012-2020 yılları arasında tütün kullanım sıklığı genel olarak %20, kadınlarda ise %38 arttı. Ayrıca, e-sigara ve diğer tütün ürünlerinin yaygınlaşması, tütünle mücadeledeki eksiklikleri gözler önüne seriyor.
14 Haziran 2024

Zeynep Aktaş'ın yazısında, borsada son günlerde yükselişte olan ve düşüşte olan hisseler ele alınıyor. Akdeniz Yatırım Hol., Vakıflar Bankası, Şok Marketler Ticaret, Batısöke Çimento ve Anadolu Efes hisseleri son dört gündür yükselişte. Öte yandan, Girişim Elektrik Sanayi, Politeknik Metal, Cw Enerji, Alfa Solar Enerji ve Garanti Yat. Ort. hisseleri düşüşte. Ayrıca, konut piyasası fiyatlarındaki düşüş trendi ve çeşitli ekonomik gelişmeler de yazıda yer alıyor.
14 Haziran 2024

14 Haziran 2024 sabahı itibarıyla gram altın 2.418,531 liradan işlem görüyor. Spot altın ons başına 2.308,69 dolardan işlem görmekte. Gram altın fiyatı, ons altın ve ABD Doları/TL kuru üzerinden hesaplanmaktadır.
14 Haziran 2024

Avukat Sedef Erken, otizmli oğlu Ozan için üç yıl boyunca İstanbul, Bodrum ve Tekirdağ'da uygun bir okul bulmak için mücadele etti. Erken, Milli Eğitim Bakanlığı ve okul müdürlerinin kanunsuz uygulamalarını kanıtlayarak, özel eğitim sınıfı açılmasını talep etti. Ancak, Ozan'ın eğitim hakkı sürekli engellendi ve üç yıldır okula gidemedi. Erken, Türkiye İnsan Hakları ve Eşitlik Kurumu'na başvurarak, otizmli bireylerin eğitim hakkı için mücadelesini sürdürüyor.
13 Haziran 2024

A Milli Kadın Voleybol Takımı, FIVB Milletler Ligi'ndeki ikinci maçında Dominik Cumhuriyeti'ni 3-1 mağlup etti. Maçta geriye düşmesine rağmen, setleri 17-25, 25-15, 25-17 ve 25-18 kazanarak galip geldi. Milliler, Hong Kong etabındaki üçüncü maçında 15 Haziran Cumartesi günü Çin ile karşılaşacak.
13 Haziran 2024
İşaretlediklerim