Amazon Prime Video, Türkiye pazarına girdikten sonra ilk yerli içeriği olan 'Rüyanda Görürsün' filminin tanıtımını yayımladı. Murat Boz ve Burcu Özberk'in başrollerini paylaştığı ve Cemal Alpan'ın yönettiği film, aşka ve evliliğe inanmayan iki karakterin rüyada bir araya gelmesini konu alıyor. Film, 3 Şubat Cuma günü izleyicilerle buluşacak.
20 Ocak 2023

Teknoloji şirketi Microsoft, 'Call of Duty' ve 'World of Warcraft' gibi oyunların yapımcısı Activision Blizzard'ı satın alma işlemini tamamladı. İşlem, Britanya kurumlarının onayıyla gerçekleşti. ABD Federal Ticaret Komisyonu'nun (FTC) daha önce satın almayı engellemeye yönelik başvurusu mahkeme tarafından reddedilmişti. Microsoft, Activision oyunlarının bulut üzerinden dağıtılması hakkını Fransız oyun şirketi Ubisoft’a devredecek.
13 Ekim 2023

Efsane oyun serisi Mortal Kombat'ın yeni oyunu Mortal Kombat 1, 18-21 Ağustos tarihleri arasında beta versiyonuyla oyuncuların beğenisine sunulacak. Oyun, 19 Eylül'de Nintendo Switch, PlayStation 5, Windows ve Xbox Series X platformlarına gelecek. Beta versiyon, yalnızca oyunun ön siparişini vermiş oyuncuların kullanımına açık olacak ve sadece PlayStation 5 ve Xbox Series X'te oynanabilecek.
29 Temmuz 2023

Marvel, Blade karakterinin başrolde olduğu 'Marvel’s Blade' isimli yeni bir video oyununu duyurdu. Oyun, Bethesda, Arkane ve Marvel Games iş birliğiyle geliştiriliyor ve tek oyunculu, üçüncü şahıs perspektifinden oynanacak bir yapıya sahip olacak. Oyunun Paris'te geçeceği ve 'çok yakında' piyasaya sürüleceği belirtiliyor, ancak net bir çıkış tarihi verilmedi.
8 Aralık 2023

Amerikan e-ticaret devi Amazon, başta bulut bilişim olmak üzere satış, pazarlama ve küresel hizmetler departmanlarından yüzlerce çalışanını işten çıkardı. Şirket, işten çıkarılan ABD'deki çalışanlara en az 60 gün maaş ve sosyal yardımların devam edeceğini, yeni iş bulma sürecinde destek sağlanacağını ve sağlık yardımlarına erişim imkanı sunulacağını açıkladı. Ayrıca, Amazon'un temel alanlarda işe alımlarla büyümeye devam edeceği belirtildi. Challenger, Gray&Christmas'ın raporuna göre, 2023'te teknoloji sektöründeki işten çıkarmalar yüzde 73 artarak 168 bin 32 kişiye ulaştı.
4 Nisan 2024

Oyun dünyasının prestijli ödüllerinden biri olan 'The Game Awards' tarafından düzenlenen 'yılın en iyi oyunu' ödülü için altı oyun aday gösterildi. Adaylar arasında Alan Wake 2, Baldur’s Gate 3, Marvel’s Spider-Man 2, Resident Evil 4, Super Mario Bros. Wonder ve The Legend of Zelda Tears of the Kingdom bulunuyor. Toplam 31 farklı kategoride ödüller verilecek olan yarışmanın sonuçları 7 Aralık'ta açıklanacak. Oylamalar ve adaylar hakkında daha fazla bilgiye verilen link üzerinden ulaşılabiliyor.
17 Kasım 2023

Apple, Apple Music abonelik ücretlerine yüzde 100 zam yaptı. Yıllık planın fiyatı 199,00 liradan 399,00 liraya yükseldi. Kullanıcılar bu fiyat artışını uygulama üzerinden bildirimle öğrendi. Yeni fiyatlar 25 Haziran'dan itibaren geçerli olacak.
29 Mayıs 2024

Twitter'ın sahibi Elon Musk, iki yeni abonelik türünün satışa sunulacağını duyurdu. Yeni abonelik türlerinden biri daha ucuz olacak ve tüm özellikler kullanıcılara sunulacak ancak reklamlar sitede çıkmaya devam edecek. Daha pahalı olan ikinci abonelikte ise reklamlar bulunmayacak. Ayrıca, Twitter'ın 'herkese ücretli' yapmayı test ettiği ve botlarla mücadele kapsamında temel özelliklere erişmek için tüm kullanıcıların yıllık bir dolar ödemek zorunda kalacağı belirtildi.
20 Ekim 2023

Twitter'ın ücretli abonelik servisi olan Twitter Blue, Türkiye'de iOS ve web platformları üzerinden kullanıma açıldı. Android kullanıcıları için henüz hizmete sunulmayan Twitter Blue, iOS için aylık 209 TL, yıllık 2.199 TL; web için ise aylık 150 TL, yıllık 1.569 TL fiyatlandırma seçenekleriyle sunuluyor. Twitter Blue abonelerine mavi tik rozeti, reklamsız makale okuma, tweet düzenleme gibi çeşitli özellikler sağlıyor.
10 Mart 2023

ABD merkezli e-ticaret ve teknoloji şirketi Amazon, yapay zeka girişim şirketi Anthropic'e 4 milyar dolara kadar yatırım yapmayı planlıyor. San Francisco merkezli Anthropic, Amazon'un bulut hizmetlerini kullanacak ve gelecekteki yapay zeka modellerini Amazon'dan satın alacağı büyük miktardaki özel mikro çiplerde deneyecek. Amazon, Anthropic'te yönetim kurulu koltuğu elde etmeyeceğini, sadece azınlık hisselerine sahip olacağını duyurdu.
25 Eylül 2023

Dijital yayın platformu Netflix, kişi başına düşen gelirin düşük olduğu bazı ülkelerde abonelik ücretlerinde yüzde 20 ile 60 arasında indirim yaptı. İndirim, Afrika, Ortadoğu, Avrupa ve Asya Pasifik bölgelerindeki bazı ülkeleri kapsarken, gelirin yüksek olduğu Kuzey Amerika ve Batı Avrupa'da herhangi bir indirim yapılmadı. Türkiye bu indirimlerden yararlanamadı. Netflix'in bu hamlesi, 230 milyon üyesi olan platformun toplam üye sayısının yüzde 4'ünden fazlasını etkileyebilecek.
24 Şubat 2023

Google, YouTube için 'Playables' adlı yeni bir oyun oynama uygulaması geliştiriyor. Şirket, çalışanlarına gönderdiği bir e-posta ile uygulamanın test edildiğini belirtti. Test oyunları arasında atari oyunu Stack Bounce gibi oyunlar bulunuyor. Oyunların YouTube'un sitesinde, Google'ın Android ve Apple'ın iOS mobil sistemlerini çalıştıran cihazlarda oynanabileceği belirtildi.
24 Haziran 2023

ABD Federal Ticaret Komisyonu (FTC) ve 17 eyalet başsavcısı, Amazon'a tekel gücünü yasa dışı şekilde kullanarak rekabete aykırı davrandığı gerekçesiyle dava açtı. FTC'nin açıklamasına göre, Amazon'un eylemleri fiyatların düşmesini durdurdu, satıcılardan aşırı yüksek ücret alınmasına, kalitenin düşmesine, inovasyonun bastırılmasına ve rakiplerin Amazon'a karşı adil bir şekilde rekabet etmesinin engellenmesine neden oldu. Amazon'un bu eylemleri, mevcut ve potansiyel rakiplerin büyümesini engelledi ve şirketin piyasadaki hakimiyetini korudu.
26 Eylül 2023

Türkiye İstatistik Kurumu, Haziran 2023 ve Mayıs 2024 arasında doğalgaz için uygulanacak indirimi ve bir ay süresince ücretsiz doğalgaz verilmesini enflasyon hesaplamasına dahil edeceğini duyurdu. Bu uygulama, mayıs ayındaki enflasyon oranını düşüreceği belirtilirken, yıl sonuna doğru doğalgaz tüketiminin artmasıyla enflasyonun yükselebileceği ifade edildi.
30 Mayıs 2023

Netflix, kullanıcıların televizyonlarından oyun oynayabilmesini sağlayacak 'Game Controller' isimli bir uygulama üzerinde çalışıyor. Bu uygulama, kullanıcıların telefonlarını veya tabletlerini bir oyun konsolu gibi kullanmalarını sağlayacak. Netflix'in oyun sektörüne girişi beklenen ilgiyi yaratamamış ve kullanıcıların sadece yüzde 1'i Netflix Games oyunlarını oynamıştı. Şirket, bu durumu değiştirmeyi amaçlıyor.
14 Ağustos 2023

Twitch'in tanınmış yıldızlarından Félix 'xQc' Lengyel ve Kaitlyn 'Amouranth' Siragusa, içerik üretici dostu olarak tanımlanan yeni Kick platformuna geçiyor. Lengyel'e 100 milyon dolarlık bir anlaşma teklif edilirken, Siragusa'nın anlaşma detayları henüz açıklanmadı. Kick platformu, Twitch'in gelir paylaşımı politikalarından hoşnutsuz olan yayıncılar için daha iyi anlaşmalar sunmayı hedefliyor. Şu anda Kick'in en büyük yayın kategorisi kumar içeriği ve platform, kumar yayıncısı Tyler 'Trainwreck' Nikman ve bir kumar sitesi kurucusu Ed Craven tarafından kuruldu.
23 Haziran 2023

Framework firması, kullanıcıların parçalarını istedikleri gibi değiştirebilecekleri ve yükseltebilecekleri modüler bir dizüstü bilgisayar olan 'Framework 16' modelini ön siparişe çıkardı. Bilgisayar, AMD Ryzen işlemci ve Radeon ekran kartı ile donatılmış ve depolama alanı gibi bileşenler kolayca yükseltilebiliyor. İki farklı sipariş seçeneği sunuluyor: 1699 dolara kurulu halde veya 1399 dolara kendiniz kurmak üzere. Ayrıca, ön sipariş edilen grafik modülü içeren her bilgisayar için Starfield oyununun premium sürümü ücretsiz verilecek.
19 Temmuz 2023

Gaming İstanbul Kurucu Ortağı Meriç Eryürek, Türk oyun endüstrisinin 1,4 milyar dolara ulaştığını belirtti. Eryürek, Türkiye'de 36 milyon aktif oyuncu olduğunu ve bu oyuncuların yaklaşık 12 milyonunun oyunlara veya oyun içi mağazalara para harcadığını ifade etti. Ayrıca, Türkiye'deki profesyonel e-spor oyuncu sayısının 600'e ulaştığını ve 2022'de oyun sektörünün 424,7 milyon dolar yatırım aldığını söyledi. İstanbul'un, oyun sektöründe en fazla anlaşmanın gerçekleştirildiği Avrupa'daki ikinci kent olduğunu da ekledi.
20 Eylül 2023

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Başkanı ve AKP Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Disney Plus'ın 'Atatürk' yapımını yayınlamama kararına tepki olarak, platforma karşı her türlü yaptırımın uygulanacağını belirtti. Yayman, Meclis açıldığında Disney Plus Türkiye yetkililerini çağırıp iptal gerekçelerini komisyonlarına açıklamalarını isteyeceklerini ifade etti. Ayrıca, Disney Plus'ın lisansının iptali dahil, bant daraltma ve reklam yasağı gibi yaptırımların uygulanabileceğini söyledi.
3 Ağustos 2023

Elon Musk, Twitter'ın ücretli olabileceğini açıkladı. Musk, platformun kullanımı için küçük bir aylık ödeme almayı planladığını belirtti. Ayrıca, platformda doğrulama için kullanılan 'mavi tik' özelliğini de ücretli hale getirdi ve bunu avantaj sağlayan bir ücretli abonelik sistemine dönüştürdü. Musk, bu değişikliğin botlarla mücadeleyi amaçladığını ifade etti.
19 Eylül 2023
İşaretlediklerim